SRBIN UCENJIVAO HOLIVUD: Beograđanin (26) ukrao filmove pa ucenjivao čuvene produkcijske kuće!
Foto: Printscreen FB

Krio identitet prilikom transakcija

SRBIN UCENJIVAO HOLIVUD: Beograđanin (26) ukrao filmove pa ucenjivao čuvene produkcijske kuće!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Pripadnici SBPOK uhapsili su Momčila Đ. (26) iz Beograda zbog sumnje da je iznuđivao novac od dve produkcijske kuće.

Mladić se tereti da je tokom februara ove godine pribavio još uvek neobjavljenu kopiju filma i od oštećenih produkcijskih kuća, za koje saznajemo da su iz Sjedinjenih Američkih Država, tražio da mu uplate ukupno 25 bitkoina, čija je tržišna vrednost veća od 3.000.000 dinara, kako na internetu ne bi objavio film pre zvanične svetske premijere, saopštili su iz policije.- Sumnja se da su oštećene kompanije nakon elektronske prepiske uplatile na račun M. Đ. devet bitkoina. Na taj način M. Đ. je pribavio protivpravnu imovinsku korist veću od 1,3 miliona dinara - saopštio je MUP.Nezvanično, policija je ovaj put imala nešto teži zadatak jer je osumnjičeni sakrio svoj identitet prilikom transakcije bitkoinima, pošto je to dozvoljeno, pa je otkriven na osnovu prepiski s produkcijskim kućama i uhapšen nedugo pošto je primio novac.

Kako su objavili pojedini mediji, Momčilo Đ. se bavi informacionim tehnologijama i radi kao sistem administrator u jednoj građevinskoj firmi u Beogradu.Osumnjičeni Momčilo Đ. će uz krivičnu prijavu biti sproveden u Više javno tužilaštvo u Beogradu.J. I. - A. S. B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV UKRATKO SA RATKOM FEMIĆEM U 5 DO 5: RIK još nije riknuo, a kad će ne znamo, al’ bar znamo ko je konj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track