SREĆA U NESREĆI: Sudarili se sa vozom i ostali živi!
Foto: Zorana Jevt

Bog pogledao muža i ženu u automobilu

SREĆA U NESREĆI: Sudarili se sa vozom i ostali živi!

Crna Hronika -
Veselin Mladenović (50) u gustoj magli kolima udario u lokomotivu na pružnom prelazu u Ripnju. Nakon pregleda on i njegova supruga Ndricima (37) pušteni kući

BEOGRAD - Bila je magla, ništa nisam video. A onda smo odjednom osetili strašan udarac. Tek onda smo shvatili da smo udarili u voz. Ni sam ne znam kako smo preživeli, ispričao je Veselin Mladenović (50) iz Mladenovca, koji je sa suprugom Ndricimom (37) preživeo sudar s putničkim vozom u beogradskom naselju Ripanj.Stravičan udes dogodio se juče ujutro oko 8.10 kad se zbog loše vidljivosti, na neobezbeđenom pružnom prelazu, automobil marke „pasat“ kojim je upravljao Mladenović sudario s vozom koji je saobraćao na liniji Niš - Beograd. Srećom po Mladenoviće, lokomotiva nije udarila u automobil, već su se kola zakucala u bočnu stranu voza, zbog čega supružnici nisu teže povređeni.Slučajno se poznajuNa mesto nesreće ubrzo je stigla Hitna pomoć, policija i vatrogasci. Povređene Mladenoviće Hitna pomoć prevezla je u Urgentni centar, gde je nakon pregleda Veselin pušten kući, a nakon dijagnostike iz bolnice je puštena i njegova supruga. Meštanin i očevidac jezivog događaja Dragan Živković za Kurir kaže da je zatekao stravičnu scenu.

"Čuo se jak udarac, a kad sam došao, imao sam šta da vidim. Zadnji deo kola bio je potpuno uništen. Vozač „pasata“ mi je objasnio da je bila gusta magla i da nije video voz. Udario je u sredinu lokomotive, koja ga je odbacila na betonski stub predviđen za rampu. Kola su se okrenula za 90 stepeni i potom ih je drugi vagon još jednom udario i odbacio četiri metara dalje", priča gotovo u dahu Živković, dok rukama pokazuje gde je automobil udario i gde se zaustavio, kao i voće koje je ispalo iz kola.

Prvi pomogao... Dragan Živković
Prvi pomogao... Dragan Živković

On dodaje da slučajno poznaje vozača „pasata“ jer su se obojica doselila sa Kosova devedesetih."Veselin je odmah izašao iz kola i izvukao ženu koja je sedela na mesto suvozača. Dok ju je izvlačio, njegova supruga je jaukala od bolova. Bila je bleda ko kreč i žalila se na bolove unutrašnjih organa i na vrtoglavicu. Molila me je da joj donesem vode", rekao je naš sagovornik.

Mesto udesa... Nakon udarca u voz, „pasat“ je odbačen na betonski stub
Mesto udesa... Nakon udarca u voz, „pasat“ je odbačen na betonski stub

Svi šokiraniPrema njegovim rečima, svi zajedno otišli su do njegove kuće, gde su ženi dali šećer i vodu dok su čekali Hitnu pomoć.

"Bili su u strašnom šoku. Niko od nas nije mogao da veruje da su nakon takve nesreće ostali bez težih posledica. Veselin je rekao: „Samo čudo nas je spaslo, ne mogu da verujem da smo još uvek živi“, rekao je Živković.Prema njegovim rečima, u poslednjih četiri godine na ovom pružnom prelazu bilo je više od deset nesreća.

HronologijaJAČI OD VOZA- 11. mart 2015 - na mladića A. J. (27) u Kragujevcu naleteo voz dok je prelazio preko šina. Mladić je preživeo udarac, ali je pretrpeo teške povrede.- 25. septembar 2011 - na Zaječarca A. D. (29) i njegovog trogodišnjeg sina naleteo voz dok su automobilom prelazili pružni prelaz. Na sreću, zadobili su samo lakše povrede.- 13. avgust 2010 - Radivoje S. (56) i Dragan M. (49) povređeni kad je na njihov automobil naleteo teretni voz u Ripnju.

NebezbednoNEKO SKINUO RAMPUDragan Živković ističe da se u Ripanj doselio pre četiri godine i da je rampa tad bila na njihovom pružnom prelazu, ali da ju je nakon toga neko skinuo.- Nedopustivo je da ovde nema nikakve signalizacije i rampe. Mesto je nepregledno, kada voz dolazi iz Niša, izlazi iz krivine velikom brzinom i skoro da se ne vidi dok ne stigne dovde - priča Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track