SRUŠIO SE SRPSKI AVION KOD DOBOJA: Poginuo pilot iz Beograda!
Foto: Zotana Jevtić

Stravična nesreća

SRUŠIO SE SRPSKI AVION KOD DOBOJA: Poginuo pilot iz Beograda!

Crna Hronika -
U letelici, koja je pala dok je izbacivala otrov-mamac za lisice, bile su još dve ili tri osobe, koje su povređene

BANJALUKA - Avion srpskih registarskih oznaka srušio se danas na planini Ozren, nedaleko od Doboja u Republici Srpskoj, a prema prvim i nezvaničnim informacijama jedna osoba je poginula, najverovatnije pilot.

Reč je o dvomotornoj cesni 421 kojom su upravljala dva pilota.

Kako Kurir saznaje, manji avion koji se srušio na Ozrenu registrovan je u Srbiji, a prema prvim informacijama u njemu je bilo još ljudi, dva pilota i jedan operater za izbacivanje vakcina protiv besnila, koji su povređeni.

U međuvremenu pojavile su se i protivrečne informacije, pa je tako prema nekim navodima jedna osoba poginula, a prema drugim da niko nije poginuo već da ima troje povređenih.

Prema navodima medija iz RS, spasilačke ekipe krenule su odmah na mesto pada te letelice, iz koje su izletele tri povređene osobe, rekao je direktor srpskog centra za istraživanje uzroka nesreće u civilnom vazduhoplovstvu Nebojša Petrović. On je pozivajući se na informacije kolega naveo da je ta letelica, bila angažovana na bacanju otrovnih mamaca za lisice.

"Spasilačke ekipe krenule su ka mestu pada aviona a, u skladu s procedurama kolege će nas obaveštavati o svemu što se dogodilo mada će istragu i sve ostalo voditi oni", rekao je Petrović.

S druge strane, prema informacijama Centra javne bezbednosti Doboj, u padu ovog aviona koji je bacao otrov-mamac za lisice navodno su povređene najmanje četiri osobe. Na mesto nesreće prvo su krenuli pripadnici MUP Tuzlanskog kantona, ali su morali da se povuku s terena jer se nesreća dogodila na području Republike Srpske.

Zbog nepristupačnog terena otežano spašavanje!

Kako saznajemo, policijske i vatrogasne snage kao i kola hitne pomoći još uvek pokušavaju da dođu do mesta nesreće.Nepristupačan teren kao i magla za sada otežavaju spašavanje.

"Potraga još uvek traje. Spasilačke ekipe se nalaze u blizini mesta nesreće", izjavila je Ljerka Stanimirović, portparol Centra javne bezbednosti Doboj."Kolege su još uvijek na terenu i čekamo na povratnu informaciju", rečeno je za Klix.ba u teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Doboj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track