STARAC (82) STRADAO U POŽARU: Plinska boca ili žar od cigarete izazvali vatru
Foto: Slađana Stojanović

Vatrena stihija u Novom Sadu

STARAC (82) STRADAO U POŽARU: Plinska boca ili žar od cigarete izazvali vatru

Crna Hronika -

Petar Glušac poginuo u požaru koji je izbio juče oko podne u zgradi u naselju Detelinara u kojoj je živeo, uništeno nekoliko stanova

NOVI SAD - Petar Glušac (82) iz Novog Sada stradao je juče u požaru u novosadskom naselju Detelinara. Starac je pronađen mrtav u podrumu zgrade u kojoj je živeo, a od velike količine dima koji je zahvatio višespratnicu nekoliko stanara je prebačeno u bolnicu, dok je uništeno i više stanova.Požar je izbio juče oko 12 časova u podrumu zgrade u Ulici Oblačića Rada 13 u naselju Detelinara. Kako saznajemo, nesrećni Petar je živeo na trećem spratu u zgradi sa suprugom i sinom Nebojšom.- Pitao sam ga: „Gde ćeš, ćalac?“ Odgovorio mi je da ide malo da prošeta. Nedugo potom izbio je požar - rekao je Nebojša policajcima.

Prema rečima komšija, Petar je mnogo vremena provodio u podrumu zgrade i stalno je dovlačio neke stvari. Juče su ga videli da je doneo plinsku bocu, pa se ne isključuje mogućnost da je ta boca izazvala požar, a ne isključuje se ni mogućnost da je žar od cigarete izazvao požar.- Nažalost, nesrećnom čoveku nije bilo pomoći. Najverovatnije se ugušio od velikog dima, jer to je bilo strašno. Stan iznad podruma je potpuno uništen, a i drugi i treći sprat su zahvaćeni požarom. Uplašili smo se svi, počeli smo da istrčavamo napolje - kaže jedan od komšija iz te zgrade.Na teren je odmah izašlo pet vatrogasnih vozila sa 13 vatrogasaca.Pored tela bio je njegov sin Nebojša, koji je plakao i podizao prekrivač kako bi poljubio oca.- Mogu zamisliti kako mu je teško. Izgubiti oca na takav način. Petar je voleo da sakuplja stvari sa još jednim komšijom - kaže Petrov prijatelj.

Umalo tragedijaDEVET OSOBA SE NAGUTALO DIMALekari su na licu mesta pregledali šest osoba koje su se nagutale dima i ukazali im pomoć, dok su tri osobe starije životne dobi, dve žene i jedan muškarac, zbog problema sa disanjem prevezene na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Slađana Stojanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track