Stefanović: Na putevima najviše ginu motociklisti
Foto: Tanjug Tanja Valic

Bezbednost u saobraćaju

Stefanović: Na putevima najviše ginu motociklisti

Crna Hronika -
Ministar je kazao da je dobro što u Srbiji 90 odsto vozača motocikala koristi zaštitne kacige, da je u prvih sedam meseci ove godine bilo 1.500 saobraćajnih nesreća manje nego u istom periodu 2014.

Ministar je, ispred Palate Srbija, kazao da je dobro što u Srbiji 90 odsto vozača motocikala koristi zaštitne kacige, da je u prvih sedam meseci ove godine bilo 1.500 saobraćajnih nesreća manje nego u istom periodu 2014. godine i da je 114 osoba manje poginulo, ali da postoji još mnogo toga, pre svega u oblasti obuke, što država i moto-klubovi mogu zajedno da urade.

Vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milan Božović kazao je da je neophodno da u savetima za bezbednost saobraćaja u lokalnim samouprava budu i predstavnici moto-klubova. Predstavnici motociklista upitali su ministra kada će dobiti odgovor na njihov zahtev da im se odobri žuta traka za vožnju u Beogradu i da im bude odobrena periodična registracija vozila.

On je kazao da će razgovarati sa gradskim sekretarijatom, ali je dodao da je potrebno pažljivo razmotriti vožnju žutom trakom zbog toga što tuda voze autobusi gradskog prevoza. Ispred Palate Srbija simulirane su potencijalne opasnosti u saobraćaju, kakve su nevezan pojas pri direktnom sudaru, ili prevrtanje automobila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track