STEŽE SE OBRUČ: Šarićev saradnik Goran Soković uveliko pregovara o predaji?!

Lociran u Italiji

STEŽE SE OBRUČ: Šarićev saradnik Goran Soković uveliko pregovara o predaji?!

Crna Hronika -
Srpske službe bezbednosti ostvarile kontakt sa osobama bliskim odbeglom Pljevljaku, koji u tajnosti ugovara uslove povratka u zemlju

BEOGRAD - Pljevljak Goran Soković (43), jedan od najbližih saradnika Darka Šarića, koji je i dalje u bekstvu, sa srpskim bezbednosnim službama uveliko pregovara o predaji! Dogovori su pri kraju i pitanje je dana kada će se desna ruka narko-bosa naći iza rešetaka.Na poternici Interpola- Soković je lociran u Italiji, pošto su agenti BIA presreli telefonske razgovore. Stupili su u kontakt sa osobama bliskim odbeglom Pljevljaku i pregovori o dobrovoljnom dolasku u Srbiju privode se kraju - otkrivaju izvori bliski odbrani Gorana Sokovića, a prenose crnogorski mediji. Detalji pregovora i eventualni uslovi za predaju, kako tvrde, čuvaju se u najvećoj tajnosti.Ovu informaciju juče smo pokušali da proverimo i kod advokata Marka Kljajevića, Sokovićevog branioca u postupku koji se vodi protiv njega pred Specijalnim sudom u Beogradu, ali on nije odgovarao na pozive.

Veza sa ŠarićemJedan od najbližih saradnika Darka Šarića, koji je i u optužnici označen kao organizator šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu, u bekstvu je od 2010. godine. Njegovo ime našlo se na poternici Interpola, a on je od tada promenio nekoliko država.Poslednji podaci ukazuju da živi na relaciji Italija-Švajcarska. Soković ni tokom bekstva nije prekidao kontakte sa Šarićem sve do njegove predaje u martu 2014, a sumnja se da sa odbeglim članovima ove narko-grupe i dalje švercuje drogu.I Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, navodno je spreman da se dobrovoljno preda.- Posle predaje Šarića, intenzivirana je potraga za beguncima i možda je upravo to jedan od razloga zbog kog žele da se sami predaju. S druge strane, skrivanje mnogo košta - kaže izvor iz istrage.Goranu Sokoviću odlukom Specijalnog suda oduzeti su stanovi na Bežanijskoj kosi od 100 kvadrata, kao i na Voždovcu od 75 kvadrata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track