STIGLI ZALJUBLJENI TINEJDŽERI: Momčilo i Anđela prvo u policiju pa tek onda kući!
Foto: M.M

Okončana ljubavna drama dvoje mladih Nišlija

STIGLI ZALJUBLJENI TINEJDŽERI: Momčilo i Anđela prvo u policiju pa tek onda kući!

Crna Hronika -
Maloletnike koji su 25. septembra pobegli od kuće na graničnom prelazu Gradina dočekali njihovi roditelji. Najvažnije je da su deca živa i zdrava, rekla Anđelina majka Elica Stojnev

GRADINA/NIŠ - Sedamnaestoodišnji Nišlija Momčilo Petković i trinaestogodišnja Anđela Stojnev, koji su 25. septembra zajedno pobegli od kuće, juče su iz Bugarske, gde su se u izbegličkom kampu prijavili kao Iračani, deportovani u Srbiju.Do graničnog prelaza Gradina dopratio ih je konzul Srbije u Bugarskoj Aleksandar Stamatović. Momčilo je stigao u pratnji oca, dok je Anđelu majka sačekala na graničnom prelazu jer nije imala pasoš, pa nije mogla da otputuje u Bugarsku.Otac bez komentara

Maloletnike je do graničnog prelaza dovezla bugarska policija. Iz njihovog vozila odmah su ušli u zgradu Uprave granične policije Republike Srbije izbegavajući novinare. Njihovi roditelji bili su vidno nervozni dok su čekali da se okonča procedura neophodna za njihov ulazak u Srbiju. Posle skoro jednoipočasovnog zadržavanja u zgradi granične policije, izašli su na sporedan ulaz i utrčali u kola, koja su ih odvezla put Niša.Anđelina majka Elica Stojnev kratko je izjavila da je najvažnije da su deca živa i zdrava, dok je Momčilov otac odbio da bilo šta kaže o događaju koji je prethodnih dana digao Srbiju na noge.

Briga... Momčilo s ocem
Briga... Momčilo s ocem

Konzul Stamatović bio je zadovoljan što se sve okončalo hepiendom.- Zahvaljujući pravovremenoj reakciji, prvenstveno roditelja, niške policijske uprave, Ministarstva spoljnih poslova i naše ambasade u Bugarskoj, ova priča je dobila srećan kraj. Zahvaljujemo bugarskim organima na korektnom i profesionalnom postupanju i ubrzanom postupku transfera maloletnika. Tinejdžeri su bili u izbegličkom kampu, odakle smo ih jutros preuzeli. Odatle su prebačeni u odeljenje za migracije i nakon okončanja potrebne procedure bugarska policija ih je dovela do granice. Deca su dobro, nikakvih problema nisu imali, tako da se sve ovo ipak dobro završilo - rekao je Stamatović.Saslušanje u policijiOdbegli par je sa granice upućen u policijsku ispostavu u Dimitrovgradu radi obavljanja daljih formalnosti, s obzirom na to da su iz Bugarske došli sa privremenim dokumentima koje im je obezbedila naša ambasada. Kako saznajemo, oni će čim se odmore biti pozvani na razgovor u nišku policiju.(M. M.)

Romeo i JulijaPOBEGLI ZBOG LJUBAVIRazlozi i detalji bekstva biće poznati tek nakon što deca daju izjavu policiji. Međutim, njihovi roditelji su potvrdili da su maloletnici u ljubavnoj vezi sa kojom se oni nisu slagali i da su najverovatnije zato pobegli od kuće. Kako je utvrđeno, oni su se autostopom uputili u pravcu Negotinske Krajine. U blizini Knjaževca pešice su se domogli Bugarske, a tamo su se prijavili kao izbeglice iz Iraka u nadi da će se na taj način domoći evropskih zemalja. Međutim, kada su saznali da im preti deportacija u Irak, Momčilo se javio ocu i pozvao ga da dođe po njega u Bugarsku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track