STRAŠNO: Majka skakala pod auto zbog pogibije sina (24)!
Foto: Shutterstock

Tragedija u fabrici u Prahovu

STRAŠNO: Majka skakala pod auto zbog pogibije sina (24)!

Crna Hronika -

Građevinac Darko Pajić iz Šapca pao sa skele i stradao, kad je čula za nesreću, majka Zorica pokušala da izvrši samoubistvo, ali su je spasli rođaci

ŠABAC - Šapčanin Darko Pajić (24), radnik Građevinsko-zanatske radnje „Petrović gradnja 016“, poginuo je u krugu fabrike „Eliksir“ u Prahovu.Porodica stradalog radnika tvrdi da je on dva meseca radio na crno, a majka je na vest o smrti sina pokušala da se baci pod automobil.

Tragedija se dogodila u sredu oko 13 časova, kad je prilikom izvođenja radova na probijanju otvora na tavanu pogona nastradali radnik propao kroz otvor s visine od oko osam metara i pao na betonsku podlogu.Radio na crno- Tavanski prostor u ovom pogonu izrađen je od heraklit tabli, a uzrok propadanja radnika biće utvrđen posle istrage. Inspektor rada je izdao usmeni nalog o zabrani rada - navelo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.U porodičnoj kući tragično stradalog Darka zatekli smo baku Staniju i strica Milana. Od tuge i očaja jedva govore. Majka Zorica, kako kažu, otišla je s prijateljima i rodbinom da pripremi sahranu sinu.Majka bila na poslu- Kad je čula za tragediju, htela je da se ubije. Pokušala je da se baci pod automobil. Jedva smo je smirili i odveli u Hitnu pomoć. Bila je na poslu kad je saznala šta se dogodilo - jedva priča stric Milan.Prema rečima rođaka, Darko je u ponedeljak otišao u Negotin s građevinskom firmom, u kojoj je, kako porodica kaže, radio na crno već dva meseca. Za sada nije poznato kako je do tragedije došlo, ali, kako saznajemo, prilikom izvođenja radova Darko je pao sa skele visoke osam metara. Na mestu je ostao mrtav.- Oko sedam uveče došao je sin gazde firme za koju je Darko radio kod Zorice, u prodavnicu auto-delova, nedaleko od Autobuske stanice u Šapcu. On joj je rekao da je oko 15 sati Darko nastradao - ispričao je stric nesrećnog mladića.

Siromašna porodicaNIJE BIRAO POSAODarko je bio vredan, nije birao posao. Bili su u teškoj finansijskoj situaciji. Nedavno su im isključili grejanje zbog neplaćenog računa, pa je ovaj posao na građevini prihvatio bez razmišljanja, samo nešto da zaradi - pričaju rođaci tragično nastradalog mladića.

Tanja Jovanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track