STRAVIČNA NESREĆA: Ranio šurnjaju čisteći pištolj, pa ispalio sebi hitac u glavu!
Foto: Zoran Branković

Dvoje stradalo zbog nepažnje

STRAVIČNA NESREĆA: Ranio šurnjaju čisteći pištolj, pa ispalio sebi hitac u glavu!

Crna Hronika -
Probudio me plač dece. Kad sam izleteo iz sobe, našao sam u lokvi krvi suprugu i zeta, priča Ljubiša Milinčić, čija su supruga Dušica i zet Ljubiša Zečević u veoma teškom stanju

BLACE - Ljubiša Zečević (53) iz sela Bela Zemlja kod Blaca slučajno je pištoljem ranio šurnjaju Dušicu Milinčić (40), nakon čega je sebi pucao u glavu.Oboje su hitno prebačeni u niški Klinički centar, gde se lekari bore za Zečevićev život, dok je Dušica, koja je pogođena u grudi, trenutno stabilno.Metak ostao u ceviTragedija se dogodila u sredu oko 20 časova u kući Dušice i njenog supruga Ljubiše Milinčića.- Kad sam začuo plač dece i izleteo iz sobe, shvatio sam o čemu se radi. U prvom trenutku nisam znao koga prvo da pogledam, da li suprugu ili zeta. Oboje su ležali, a krv je lila na sve strane - priča za Kurir Ljubiša Milinčić.Prema prvim informacijama, nesreća se dogodila kad je Zečević čistio svoj pištolj kalibra 6,35 milimetara. Najverovatnije je metak bio u cevi, a kad je pištolj opalio, Dušica je pala kao pokošena.- Ja sam radio celog dana, pa sam ranije otišao da spavam. Moja mlađa ćerka je sve videla. Eto, ne može nikako da se smiri. Mene je probudio jecaj dece i ja sam onako, u donjem vešu, skočio. Kad sam video Dušicu kako leži u krvi, ostao sam paralizovan. Ljubiša je takođe ležao u krvi ispod terase. Tu je sišao i pucao sebi u glavu - priča njegov imenjak Ljubiša Milinčić.On dodaje da je prvo prišao supruzi, a onda su drugi ukućani pritrčali u pomoć.- Ljubiša i moja sestra Ljubica sa sinom žive u Austriji. Kad bi dolazili ovde, praktično su kod nas boravili jer su njihovu kuću u Beloj Zemlji obijali četiri puta, pa su im sve stvari kod nas. Tako je ovde bilo i Ljubišino oružje, za koje kao lovac ima dozvolu. Obično je ranije u sobi na spratu čistio pištolj, a niko od nas tamo nije prilazio. Zašto ga je sada spustio, ne znam - kaže naš sagovornik.Posetio ih u bolniciMilinčić je u niškom Kliničkom centru posetio suprugu i zeta.- Kratko smo bili, Dušica je svesna, bila je svesna i na putu do Prokuplja, ali je Ljubiša loše. Ipak, lekari se nadaju da će biti dobro. I mi se nadamo, a o ovome što se desilo stvarno ne znam šta da kažem. Deca ne mogu da dođu sebi i, evo, od preksinoć plaču. Moj zet sigurno nije to uradio namerno jer smo zaista živeli kao jedna porodica. Oni su nam novčano pomagali, uvek su bili tu - kaže očajnim glasom Ljubiša Milinčić.

Tast MilošCEO DAN RIBAMO KRVU Blace bi danas trebalo da stignu Ljubišina supruga Ljubica i sin iz Austrije.- Šta se preksinoć desilo to je da ne poveruješ! On je sigurno pomislio da ju je ubio, pa je sišao s terase dole prema dvorištu i pucao sebi u glavu. Ceo dan ribamo krv i još se poznaje trag - kaže Miloš Milinčić, koji sa sinom Ljubišom, Dušicom, suprugom i unukama živi u kući u kojoj se desila nesreća.

Komšija PavlovićLJUBIŠA NI MRAVA NE BI ZGAZIOKomšija Miloš Pavlović kaže da su obe porodice bile složne.- Ljubiša je izuzetan čovek i nikada ne bi ni mrava zgazio. Juče sam ga video kad je kretao u tazbinu. On uvek prvo ode do njih, pa posle dođe kući - kaže Pavlović, koji se nada da će oboje posle svega biti dobro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track