STRAVIČNA TRAGEDIJA NA DUNAVU: Ćerka (26) joj se udavila pred očima!
Foto: Marina Lopičić

Užas u Pančevu

STRAVIČNA TRAGEDIJA NA DUNAVU: Ćerka (26) joj se udavila pred očima!

Crna Hronika -
Milana Kovačević (26) iz Pančeva iznenada potonula na tri metra od splava na kom je bila njena majka Snežana

PANČEVO - Milana Kovačević (26) u ponedeljak oko podneva utopila se u Dunavu pred očima majke Snežane! Ova stravična tragedija dogodila se u selu Ivanovo, a telo nesrećne devojke još nije nađeno.Porodica Kovačević nedaleko od mesta gde se tragedija dogodila ima vikendicu. Kobnog dana Milana je sa majkom, komšinicom i psom izašla na reku da se osveži.Bila vesela- Njih tri sa psom došle su oko 12 sati. Milana je odmah ušla u vodu sa labradorom i prišla drvenom splavu, a njena majka i komšinica prišle su čamcem - kaže za Kurir N. T., jedan od očevidaca tragedije.Kako navodi, devojka je sve vreme bila vesela.- U jednom trenutku se našalila na račun blata kroz koje je morala da gazi da bi prišla splavu. Kada se popela na splav, skočila je u vodu, a za njom i njena majka i komšinica - objašnjava naš sagovornik.On dodaje da je dubina Dunava na mestu gde su se kupale oko tri metra i da ništa nije ukazivalo šta će se kroz nekoliko minuta dogoditi.- Dve starije žene su izašle iz vode, a devojka je ostala. U jednom trenutku čuo sam kako žena sa splava viče: „Milana, izađi, isplivaj, nemoj da me zezaš!“ Pogledao sam i video na tri metra od splava devojku. Video joj se deo leđa, glava je bila potopljena. Onda je odjednom cela potonula, nisam video da je uopšte pomerala ruke - kaže uznemireni očevidac.Prema njegovim rečima, dve žene na splavu panično su počele da dozivaju u pomoć.- Majka je gurnula psa sa splava u vodu i vikala na njega: „Idi, traži je, izvadi mi dete.“ Ubrzo je došao vlasnik splava, ali nije vredelo. On je zaronio nekoliko puta, ali nije vredelo - kaže N. T. i dodaje da on nije mogao da pomogne jer je invalid.Odvukle je strujeVlasnik splava M. S. kaže da je uradio sve što je mogao.- Nažalost, mislim da sam kasno stigao. Pokušao sam da je nađem, gnjurao sam, dno sam napipao nekoliko puta, ali nisam je našao. Verovatno ju je struja već odvukla ka Banatskom Brestovcu. Strašno se osećam zbog svega - rekao nam je šokirani čovek.

Ljubimac predosetioPAS JE VUKAO IZ VODE PRE NESREĆEOčevidac N. T. kaže da je pas nesrećne devojke od trenutka kada su ušli u vodu sve vreme vukao gazdaricu napolje.- Kao da je životinja nešto predosetila. Kako su ušli u vodu, tako ju je vukao za ruku napolje, ali ona nije obraćala pažnju. Išao je za njom i kad je skočila sa splava. I tada je pokušavao da je izvuče iz vode, hvatao je za nogu i kosu, ali jadna devojka je htela da ostane u vodi. E, da je samo poslušala svog ljubimca - kaže N. T.

Ceo dan na čamcuTRAŽE JE OTAC I BRATPolicija i ronioci juče su bezuspešno tragali za telom. Milanu su tražili i njen otac i stariji brat.- Njih dvojica su ceo dan na čamcu, svaku uvalu su pregledali. Nažalost, nisu imali uspeha - kaže N. T.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track