STRAVIČNI ZLOČIN Odbornika DSS sin izbo 20 puta!

Pukli

STRAVIČNI ZLOČIN Odbornika DSS sin izbo 20 puta!

Crna Hronika -

Zlatana Bećića (53), profesora engleskog jezika i odbornika Skupštine Smederevske Palanke, ubio je sin Ignjat (21) sa više od 20 uboda nožem.

Tragedija se dogodila juče ujutru u dvorištu porodične kuće Bećića. Nekoliko sati ranije Milivoje Stojanović (70) iz sela Konopnica kod Vlasotinca preminuo je od povreda koje mu je, posle žestoke rasprave i svađe, naneo sin Časlav (44).Stravičnom porodičnom zločinu u Smederevskoj Palanci prethodila je rasprava između Zlatana i Ignjata, njegovog sina iz prvog braka.- Policija je odmah po pozivu došla u dom Bećića i zatekla Ignjata pored oca. Stariji Bećić je još bio živ po prijemu u Urgentni centar, ali ubrzo je preminuo. Pretpostavlja se da ga je sin ubo oko 20 puta, nesrećnom čoveku teško je bila povređena jetra - kaže Kurirov izvor blizak istrazi.Omiljeni profesorKako saznajemo, Zlatan Bećić je predavao engleski u gimnazijama u Smederevskoj Palanci i Velikoj Plani, a bio je direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ u Goloboku. Na izborima je ušao u palanačku skupštinu kao odbornik na listi DSS-SPO.Komšije i meštani Smederevske Palanke za porodicu Bećić imaju samo reči hvale, a posebno za ubijenog Zlatana. U šoku i neverici oni su juče prepričavali stravične detalje tragedije koja se dogodila.- Ignjat je bio Zlatanu sin jedinac i svi u porodici živeli su i radili samo za njega. Poslali su ga u Beograd da studira DIF, ali on se nakon izgubljene godine vratio u porodičnu kuću, kad su i započeli njihovi problemi. Navodno je imao problema s drogom, zbog čega se često svađao sa Zlatanom - rekle su juče novinarima komšije Bećića.Iako je sve delovalo uobičajeno, jučerašnja svađa iznenada je postala dramatična.

Majka zapomagala

- Čuli smo Zlatanovu majku Rajku kako zapomaže i doziva u pomoć. Komšije su istrčale i videle pomahnitalog Ignjata kako vitla nožem. Zlatan je pokušao da pobegne iz dvorišta, ali sin ga je sustigao kod kapije. Baka ga je molila da prestane, ali on kao da nije bio prisutan. Bio je to jeziv prizor - rekli su juče očevici.Oni napominju da je jedan od komšija pokušao da zaštiti Zlatana, ali da mu je Ignjat zapretio rekavši da će i njega ubiti.- Komšija se sklonio i otrčao da pozove policiju i Hitnu pomoć. Nažalost, Zlatana nisu uspeli da spasu - kazali su svedoci.Iako je pokušao da pruži otpor, policija je uspela da savlada Ignjata i privede ga. Zlatanovi roditelji, pred čijim očima se drama odvijala, prebačeni su u bolnicu zbog teškog psihičkog stanja, a u kuću u kojoj se dogodila tragedija vratili su se tek u popodnevnim satima.

Sanda RaškovićDIVAN ČOVEKSanda Rašković Ivić, predsednica Demokratske stranke Srbije, juče je bila u šoku zbog ubistva Zlatana Bećića.- To je strašna tragedija, nastradao je u porodičnom nasilju. Očigledno je da treba više da poradimo na prevenciji ovakvih stvari. Bećić je bio član naše stranke, profesor engleskog, divan čovek. Niko se ovome nije nadao - kratko nam je rekla Rašković Ivić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track