STRAVIČNO: Kamion pred majkom i babom zgazio dečaka (2)!

U Hrtkovcima poginulo dete

STRAVIČNO: Kamion pred majkom i babom zgazio dečaka (2)!

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila kada je dete istrčalo na put. Aleksandar je hitno prebačen u kola, ali je preminuo na putu do bolnice

RUMA - Dvogodišnji Aleksandar Stanković iz Hrtkovaca kod Rume poginuo je juče oko 11 sati kad je na njega naleteo kamion „volvo“, kojim je upravljao bugarski državljanin Angel Angelov (41).

Nesreća se dogodila kad je mališan istrčao na ulicu naočigled majke Jasne i bake Milke Stanković.

Dečak je, kako je saopštila policija, stajao pored puta s majkom.Vozač uhapšen- Dete se otrglo majci iz ruke i potrčalo na put. Na njega je tada naleteo kamion - navela je policija. Vozaču kamiona određeno je zadržavanje do 48 sati.Komšije, međutim, kažu da su Aleksandrova majka i baka pre tragedije bile u pekari. To je potvrdio i dečakov deda Mladen Pavlović.- Aleksandra su u kolicima dovezle do centra. Išle su u apoteku po lekove, a onda su svratile do pekare na burek. Dete se igralo pored pekare i odjednom istrčalo na ulicu - kaže Pavlović.Vozač kamiona pokušao je da izbegne tragediju, o čemu svedoče i tragovi kočenja. Mališanu je prvi u pomoć pritrčao radnik iz obližnje pekare.- Začuo sam vrisak i jauke! Dete je ležalo na asfaltu, dok su majka i baka klečale pored njega. I kamiondžija je jaukao. Potom su ga stavili u automobil i odvezli u šabačku bolnicu. Nažalost, mališan je u kolima podlegao povredama - kaže očevidac.Prema njegovim rečima, Aleksandar se pre tragedije dvaput udaljavao od majke i bake.

Mesto nesreće... Mališan stradao na putu kroz naselje
Mesto nesreće... Mališan stradao na putu kroz naselje

Krvav put- Čučao je i igrao se pored pekare. Dvaput smo ga vraćali i odvodili majci jer je sam otišao od nje. Velika tragedija, jadno dete! Čak se priča i da je majka u jednom trenutku ulazila i u butik. Nije ni njoj lako, a ni baki. Dete im je umrlo pred očima - ispričao je naš sagovornik.Aleksandrova baka Milka juče oko 14 sati u pratnji rođaka vratila se u porodičnu kuću. Iznemoglu od tuge i boli, rođaci su je jedva izvukli iz automobila, da bi potom pala ispred kuće.- Nemoj, moraš biti jaka - tešio ju je rođak. Majka Jasna se, dok su novinari Kurira bili na licu mesta, nije vratila kući, a pretpostavlja se da je bila u policiji da da izjavu.Meštanin Hrtkovaca Dušan Bjelica kaže da na ovom delu puta godišnje pogine četvoro-petoro osoba.- Iako je škola u blizini i ograničenje brzine je 30 kilometara na sat, to niko ne poštuje. A nema ni kamera, ni saobraćajnih policajaca. Ovo je krvav put - rekao je meštanin Dušan Bjelica.

Venčali se pre pet godinaOTAC ŽIVI U AUSTRIJIDeda Mladen Pavlović kaže da Aleksandrov otac Radoslav živi i radi u Austriji.- Tamo je i rođen. Često je dolazio u Hrtkovce ili bi mu supruga i dete odlazili u posetu. Jasna i Radoslav su se venčali pre četiri-pet godina. Nisu mogli odmah da dobiju dete, i eto šta se desilo. Jasna živi u Hrtkovcima s mojom sestrom, koja je takođe radila u Austriji. Vratila se kad je otišla u penziju - kaže Mladen Pavlović.

Komšije u šokuU OKTOBRU PROSLAVIO ROĐENDANPozlilo mi je kad sam čuo šta se dogodilo. Aleksandar je u oktobru napunio dve godine. Često je dolazio kod mene. Bio je veselo, nasmejano i pametno dete. Svi smo u šoku. Ne mogu da verujem da mog mališana više nema. Da ga više nikad neću videti - priča potreseni komšija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track