STRAVA U DELIBLATSKOJ PEŠČARI: Pokosio Živojina na biciklu, pa stojadina bez tablica zakopao u pesku
Foto: MUP Srbije

Gore nego u horor filmu

STRAVA U DELIBLATSKOJ PEŠČARI: Pokosio Živojina na biciklu, pa stojadina bez tablica zakopao u pesku

Crna Hronika -

Danijel Kerfulj (40) osumnjičen da je pijan kolima ubio Živojina Žeberana (77), a potom pobegao sa mesta nesreće i vozilo zatrpao u Deliblatskoj peščari

BELA CRKVA - Danijel K. (40) iz sela Dupljaja kod Bele Crkve uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je automobilom ubio Živojina Žeberana (77) iz istog sela, nakon čega je pobegao i auto zakopao u Deliblatskoj peščari! Kako saznajemo, pijan je vozio „stojadina“ koji nije imao tablice, niti je bio registrovan.Nesreća se dogodila 27. oktobra na putu Dupljaja-Grebenac, kad se vraćao iz Grebenca u Dupljaju, gde je trebalo da slavi Svetu Petku.Ubio ga kao kera- Danijel K. je s tastom kolima otišao po piće u Grebenac. Naleteo je na Živojina, koji je vozio bicikl. Udario ga je, nije je kočio niti se zaustavio, već je u punoj brzini nastavio da vozi. Auto je odvezao u Deliblatsku peščaru, čiji je početak baš u selu Dupljaja, i tu ga zakopao - kaže naš izvor iz istrage.

Foto: MUP
Foto: MUP

Porodica stradalog Žeberana ogorčena je na Danijela K.

- Ubio mi je muža kao kera. Želela bih samo da ga pitam kako je mogao da zgazi tako dobrog čoveka? Ako ga je udario, trebao je da stane da vidi kako je, da mu pomogne i da ga odveze u bolnicu. Toliko je bezobziran da nemam reči. Moj Živojin u životu mrava nije zgazio i nije zaslužio da ovako skonča - kaže očajna Živojinova supruga Spasenija.Ona dodaje da je najgore od svega što je Danijel nakon zločina došao na sahranu njenom suprugu.- Ne samo da je bio na sahrani nego je i dočekao povorku na groblju. Doneo je cveće, a vrhunac je to što je ušao u raku i prihvatio sanduk u trenutku spuštanja. Tada je strašno jauknuo. Nikome nije bilo jasno zašto se taj čovek tako ponaša kad mu nije rod. Tada ni ja ni moji sinovi nismo znali da nam je on ubio Živojina, inače bih ga isterala sa groblja. Sram ga bilo - kaže Spasenija.I njen sin Dragoslav kaže da mu je neshvatljivo ponašanje Danijela K.Pravdao se- Njega svi u selu znamo kao problematičnog. Ima dva neregistrovana automobila, dozvolu nema. Zimi krade komšijama drva, tovari ih u ta kola i prevozi do kuće. Prijavljivali su ga ljudi policiji, ali bezuspešno. Uvek se pravdao da je on otac mnogo dece i da mora nekako da ih hrani - kaže Dragoslav. On dodaje da se uhapšeni pred policijom pravdao da nije video koga je udario:- Moram da kažem da je najveći ološ ubio najboljeg čoveka i domaćina u ovom kraju. Nažalost, morala je da se desi tragedija da bi on prestao da pravi probleme po selu.

Lagao policijuKOLA SU MI KOD TASTAPolicija je identifikovala Danijela K. pomoću kamera koje gledaju na put Dupljaja-Grebenac.- Pregledali su sve snimke i proverili sva kola koja su tog dana u to vreme tuda prošla. Na kraju se ispostavilo da je odmah nakon zločina kroz njive produžio do Deliblatske peščare, gde je zakopao auto. Kad je policija došla da ga pita gde su mu kola, rekao je da su kod tasta u drugom selu. To im je odmah bilo sumnjivo, pa su ga pritisli, nakon čega je priznao šta je uradio - kaže Dragoslav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track