STRAVIČNO: Razbojnici smrskali ocu (90) i ćerki (67) glavu!
Foto: Kurir

Priznali zločin

STRAVIČNO: Razbojnici smrskali ocu (90) i ćerki (67) glavu!

Crna Hronika -

Dalibor i Mića Predić iz sela Slatina kod Bora pali na poligrafskom ispitivanju. Dalibor od komšija žrtava saznao da u kući imaju dosta novca

BOR - Mića Predić (56) iz sela Slatina kod Bora, koji je sa sinom Daliborom (33) pretukao, mučio i opljačkao Svetozara Rpanovića (90) i njegovu ćerku Dušanku Abrašević (67), priznali su zločin.Pretučeni Svetozar i njegova ćerka Dušanka smešteni su na neurohirurškoj klinici u Nišu, gde lekari vode danonoćnu borbu da im sačuvaju život.Na aparatima za disanje- Pacijenti imaju teške povrede opasne po život. Posle operacije uspeli smo da ih uvedemo u trenutno stabilne vitalne parametre, ali su i dalje životno ugroženi. Svetozar je imao frakturu lobanje, krvarenje na mozgu i prelomljenu donju vilicu, a Dušanka teške povrede glave i grudnog koša. Oboje su na aparatima za disanje - priča doktor Goran Milošević, načelnik anestezološke službe, i dodaje da je poseban problem bio što su im rane, kao i čitavo telo, bile u fekalijama.Kako navodi naš izvor blizak istrazi, stariji Predić je ranije hapšen.- On je pre desetak godina uhapšen zbog nekoliko krađa, dok je njegovom sinu Daliboru ovo prvi prekršaj te vrste - navodi sagovornik Kurira dobro upućen u istragu.Predići su posle razbojništva pobegli u Slatinu, gde ih je policija posle dva dana pronašla i uhapsila.- Na prvom saslušanju poricali su premlaćivanje i razbojništvo, ali kada su podvrgnuti poligrafskom ispitivanju, obojica su pali, a potom i priznali zločin - kaže izvor Kurira iz istrage.Naš sagovornik navodi da je ovaj gnusni zločin isplanirao Dalibor Predić.Branili se od napadača- On je kao građevinski radnik često radio kod svog rođaka u selu Dubočane, gde je i saznao da Dušanka Abrašević ima sina u Austriji koji im šalje devize za izgradnju nove kuće, pa se polakomio i predložio ocu da je opljačkaju. Međutim, kasnije u tuči nemoćnih domaćina učestvovali su ravnopravno - dodao je naš izvor.Inače, Dalibor Predić je do pre dve godine bio zaposlen u borskoj firmi koja zapošljava osobe sa invaliditetom.- Dalibor je radio kod nas do avgusta 2014. godine, kada je dao otkaz. Prema našim podacima, on je invalid i po tom osnovu je i bio zaposlen - kaže direktor ovog preduzeća Nenad Miladinović.On dodaje da su radnici firme bili zatečeni kada su čuli za monstruozni zločin.- Dalibora ne poznajem, ali zaposleni koji su sarađivali s njim su u šoku - ispričao je Miladinović za Kurir.

Spiskali parePRONAĐENO POLA UKRADENE SUMEPrema najnovijim saznanjima, kod osumnjičenih je prilikom hapšenja pronađeno samo 1.500 evra, iako je od staraca navodno oteto 3.000.- Kasnijim pregledom kuće pronađeno preko 20.000 evra, kao i izvesna suma švajcarskih franaka i dinara. Razbojnici su i sumnjali da Rpanović ima još novca, ali im domaćini glavnu sumu, ni pod batinama, nisu odali - rekao nam je dobro upućen izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track