STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE U SUBOTICI Policajac tukao dete, udario mu glavom u banderu i vukao po putu?
Foto: N.H.K.

Dečakov otac prijavio slučaj

STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE U SUBOTICI Policajac tukao dete, udario mu glavom u banderu i vukao po putu?

Crna Hronika -

Zbog sumnji za zlostavljanje i mučenje maloletnog M.P (11), u Subotici je suspendovan policajac S.B.

Dečakov otac Nebojša Penčić kaže za Kurir da je prijavio policajca u subotu, kada se pojavio pred njegovom kućom, vukući dete kilometar i po, dok je pre toga „raširenim dlanovima dete tukao po ušima i licu, digao ga i udario glavom u banderu“.

Slučaj je mogao i kobno da se završi, ali je otac Nebojša Penčić ipak prepustio da stvar reše nadležni organi, a dete je sa suprugom Snežanom odveo u subotičku Opštu bolnicu, gde su mališanu konstatovane povrede i određena mu terapija.

Policija je potvrdila za Kurir, da je u subotu prijavljen slučaj protiv policijskog službenika, koji je u tom trenutku bio van službe.

- Podneta je krivična prijava nadležnom tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje. Policijski službenik će biti suspendovan, do okončanja disciplinskog postupka, a ukoliko se utvrdi njegova odgovornost, biće preduzete odgovarajuće mere, rekli su za Kurir u Policijskoj upravi.

Nebojši se tresu ruke dok priča za Kurir kako je osumnjičeni policijac tukao dete, udario glavom u banderu i kilometar vukao putem, od Mačvanske do Tihe ulice, gde stanuju. Nebojša tvrdi, da je policajac posle svega i priznao u policiji šta je uradio.

- Radio sam čitav dan u subotu, klao svinju u dvorištu iza garaže, kada je nastala vriska, oko 14 sati. Petoro drugova dotrčalo, supruga je videla kako policajac vuče mog sina prema kući. Bacio sam nož iz ruke, izletim do kapije i pitam ga s kojim pravom bije moje dete, priča Nebojša.

Vidno potresen kaže, da ga je policajac počeo vređati, da je rekao „kakvo ti je ovo dete, j..... ti mater“.

- To ne mogu zaboraviti, jer pre četiri meseca, u Užičkoj ulici izgoreo mi je stan i majka je bila u njemu i preminula. Supruga i otac su me zadržali, postoji i snimak, jer na kući su kamere. Policajac je počeo da psuje, vikao on je policajac, on može sve. Kasnije sam saznao, da se radi o Slaviši B. Bili smo u policijskoj stanici Centru II, u Izvorskoj, saslušani svi, rečeno mi je da je to krivično delo, kaže Penčić.

Nevolja je počela na prostoru prema njivama, kod Kerskog groblja, gde se M.P. igrao sa drugovima iz škole.

- Krenuli su kući, napao ih je pas, pa su krenuli prema obližnjem šiblju. Neka žena je povikala da deca kradu granje, a onda je istračo prema njima policajac, koji tu živi, ali moj sin nije uspeo da pobegne. Dete je umokrilo pantalone, dobilo batine, a nakon svega pozvao sam policiju, priča Nebojša.

Međutim, tu nije kraj nevoljama porodice Penčić. Povređeno dete otac Nebojša i majka Snežana Penčić tri puta su morali da vode kod lekara

- Konstatovane su prvo teže, a dan kasnije lakše telesne povrede. Otišli smo i privatnom lekaru, rečeno je da kod ovakvih slučajeva može doći i do gubitka sluha. Dete je pod stresom, ne ide u školu, a dobar je đak. Sin mi trpi bolove i nećemo odustati od tužbe, kaže mališanov otac Nebojša Penčić.

(Tekst i Foto: N.H.K.)

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track