SUDAR NA IBARSKOJ: Pošao s kolegom da mu pomogne, pa poginuo!
Foto: Nebojša Mandić

Stravična nesreća

SUDAR NA IBARSKOJ: Pošao s kolegom da mu pomogne, pa poginuo!

Crna Hronika -
Živomir Gajić (57) nastradao kada je „jugo“ u kom je bio suvozač udario u „mazdu“ nedaleko od motela pevača Ere Ojdanića. Povređeno pet osoba, a najteže žena koja je čekala da pređe ulicu

BEOGRAD - Živomir Gajić (57) iz Lazarevca poginuo je u stravičnom sudaru koji se juče oko podneva dogodio na Ibarskoj magistrali nedaleko od motela „Era“.

On je bio suvozač u „jugu“, koji se direktno sudario s „mazdom“, koja je išla iz suprotnog pravca. U nesreći je povređeno pet osoba, a među njima i Mira D. (53), koja je stajala pored puta i čekala da pređe ulicu.Prema prvim saznanjima, nesreća se dogodila kada je „jugo“ iz za sada nepoznatog razloga prešao na levu stranu i naleteo na „mazdu“ u punoj brzini.

Vozač „juga“ Petar Đ. (33) iz Lazarevca i njegova majka R. Đ. (51), koja je sedela na zadnjem sedištu, teško su povređeni, dok je nesrećni Gajić preminuo na mestu. Kako nezvanično saznajemo, oni su krenuli u Beograd jer je Petar trebalo da vodi majku kod lekara.

Vraćala se iz radnje

- Pozvao je kolegu Živomira, s kojim radi u komunalnom preduzeću u Lazarevcu. Zamolio ga je da krene s njima jer se bolje snalazi kod lekara i da mu tako pomogne oko majke - rekao je za Kurir kolega nastradalog Gajića.Očevici kažu da je sudar bio stravičan, a da su vatrogasci morali da seku krov „juga“ da bi izvukli nastradalog i dvoje povređenih, koji su prevezeni na VMA.- Čuo se jeziv udarac! Kada smo izašli, zatekli smo strašnu scenu. Vozač „juga“ nije se pomerao sa sedišta, a pored njega je sedeo suvozač. Nije davao znake života. Pored njih, u kolima je bila još jedna starija žena koja je bila teško povređena, a ispred kola ležala je Mira, žena koja radi u obližnjem lokalu. Nije nam bilo jasno šta se njoj desilo, ali smo ubrzo saznali da je nakon sudara sa „mazdom“ „jugo“ odleteo ulevo, pravo na Miru, koja je stajala pored puta - priča jedan od zaposlenih u perionici ispred koje se sudar dogodio.On dodaje da se nesrećna žena neposredno pre sudara vraćala iz prodavnice.
Uviđaj... Putnici iz „mazde“ lakše povređeni
Uviđaj... Putnici iz „mazde“ lakše povređeni

Deca plakala

- Stajala je pored puta s kesama u rukama. Eno, na trotoaru je ostao krompir koji je kupila. Kada smo joj prišli, bila je skoro u besvesnom stanju. Nije mogla da se pomeri - priča naš sagovornik, potresen zbog jezivog prizora.U „mazdi“ u koju je udario „jugo“ bili su bračni par J. B. (46) i B. B. (46) i njihova deca od 12 i 13 godina. Srećom, niko od njih nije teže povređen, ali su deca zbog straha i šoka plakala, pa su prevezena u Dečju bolnicu u Tiršovoj, a njihovi roditelji na Vojnomedicinsku akademiju.
Žrtva... Živomir Gajić
Žrtva... Živomir Gajić

Džabe kontrolaTRI RADARA NA MAGISTRALINa Ibarskoj magistrali, na potezu od Lazarevca do Beograda, juče su u toku dana bile angažovane tri radarske ekipe.- Jedna je stajala kod Lazarevca, druga kod Stepojevca, a treća nedaleko od mesta nesreće, u Meljaku. Neverovatno je kako ljudi ne vode računa o svojim životima, ali ni o tuđim - rekao je jedan od vozača koji je stajao u koloni dok je policija obavljala uviđaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track