ČEDOMORSTVO U JUŽNOM BULEVARU Ne znam ko je ubio moju bebu, ali ja je nisam bacila u kesu na terasi!
Foto: Privatna Arhva

Proces protiv Tanje Mahud za ubistvo osmomesečne bebe Anje

ČEDOMORSTVO U JUŽNOM BULEVARU Ne znam ko je ubio moju bebu, ali ja je nisam bacila u kesu na terasi!

Crna Hronika -

Bilo mi je loše od heroina, pala sam u nesvest, a sledeće čega se sećam je da mi je majka vikala: „Šta si to uradila“, kao i odlaska u bolnicu, rekla je Tanja

BEOGRAD - U Višem sudu u Beogradu juče je počelo suđenje Tanji Lakić Mahud (37), koja je optužena da je prošle godine metadonom otrovala svoju osmomesečnu ćerku Anju, a potom njeno telo bacila u kesu i izbacila na terasu stana u Južnom bulevaru u Beogradu.Lakićeva je juče iznela odbranu koja je više ličila na ispovest ostavljene žene na brakorazvodnoj parnici, nego na iskaz majke koja je optužena za najteži mogući zločin.Loši odnosi s mužemDve trećine njene odbrane odnosile su se na loše odnose koje je pre tragedije imala sa suprugom Plasidom Mahudom, inače poznatim privrednikom iz Svilajnca i državljaninom Švajcarske. Gušeći se u suzama, ponavljala je da je bila u depresiji jer je samo želela „miran porodičan život“, a da je muž ignorisao ćerku i nju „jer je luda“.Lakićeva, koja je inače dugogodišnji narkoman i koja je još tokom trudnoće bila na terapiji metadonom, naposletku je otpočela priču o poslednjim danima života svoje ćerke, i to znatno pribranije nego dok je govorila o suprugu.

- Kobnog dana sam nabavila dodatne doze metadona, veće od onih koje su mi bile prepisane, kao i heroin, spid i antidepresive. Drogu sam nabavila od dilera Nataše i Kikija s Karaburme, kod kojih sam tog dana i ostavila Anju da je pričuvaju. Bilo mi je loše od heroina, pala sam u nesvest, a sledeće čega se sećam je kako moja majka viče: „Šta si to uradila“, kao i odlaska u bolnicu - pričala je Lakićeva, ponavljajući da nikad ne bi naudila svojoj bebi, ali ni starijoj ćerki koju ima iz prvog braka, a koju je sud ranije dodelio ocu.Potom je indirektno pokušala da ukaže na to da je dete mogao da ubije i neko drugi, i to najpre oni kojima ih je navodno ostavila na čuvanje. Na pitanje tužioca da li postoji neko za koga sumnja da je želeo da naudi njoj ili bebi, Lakićeva je odgovorila odrično.Pokušaj samoubistvaPodsećamo, Lakićeva je optužena da je krajem septembra 2015. svojoj bebi dala veću količinu metadona, od čega je dete preminulo, a da je potom pokušala da se ubije predoziranjem i rezanjem vena.I. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track