SUĐENJE TERORISTIMA Tefik Mujović: Molim se Alahu da vas pobedimo
Foto: Marina Lopičić

SAD prati suđenje

SUĐENJE TERORISTIMA Tefik Mujović: Molim se Alahu da vas pobedimo

Crna Hronika -

On je na suđenju, koje je juče krenulo iznova, rekao da je osnovnu i srednju školu završio na Kosovu i Metohiji, a u Jemenu fakultet opštih islamskih nauka, kao i da je po zanimanju hodža

BEOGRAD - Tefik Mujović (35), koji je u aprilu izručen Srbiji iz Turske zbog sumnje da je učestvovao u krivičnim delima terorizma, vrbovanja i obučavanja vernika za terorističke napade i njihovo slanje u Siriju, juče je pred Specijalnim sudom u Beogradu izjavio se ne oseća krivim jer nikakvu terorističku organizaciju sa ostalim okrivljenima nije imao.

On je na suđenju, koje je juče krenulo iznova, rekao da je osnovnu i srednju školu završio na Kosovu i Metohiji, a u Jemenu fakultet opštih islamskih nauka, kao i da je po zanimanju hodža.

- Oženjen sam, u islamu je normalno da imate više žena, ja sam ih imao četiri, ali ne znam da li su mi i dalje supruge. Jedna živi u Istanbulu, druga bi trebalo da se iz Sirije preselila u Istanbul, a dve su u Nemačkoj. Ne želim da kažem u kojim gradovima, niti želim da govorim o deci - rekao je Mujović, koji nije želeo da odgovori čak ni na pitanje koliko dece ima.Osim Mujovića, kog su navodno obaveštajne službe označile kao najveću opasnost od IS i izvršioca mogućih terorističkih napada u Srbiji, optužnicom su obuhvaćeni i Abid Podbićanin, koji je navodno poginuo u borbama u Siriji, zatim Sead Plojović, Iznudin Crnovršanin, kao i Ferat Kasumović. U odsustvu, pošto su u bekstvu, osim Podbićaninu, sudi se i Goranu Pavloviću i Rejhanu Plojoviću.

- Ovo je nepravda, mrcvarenje nas i naših porodica već dve i po godine. Ovaj sud je nemoćan. Molim se samo Alahu da uz božju pravdu pobedimo - rekao je juče u sudnici Sead Plojović, koji je, kao i ostali optuženi, odbacio krivicu. Na Alaha i boga pozivali su se i ostali optuženi.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja