SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Produžen pritvor Maji Adrovac za još 30 dana
Foto: Zorana Jevtić

Saslušanje biznismena u novembru

SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBISTVA BEKA: Produžen pritvor Maji Adrovac za još 30 dana

Crna Hronika -
Adrovac je od hapšenja 17. jula u pritvoru koji joj je određen zbog težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti, kao i zbog opasnosti da ne ponovi ili ne dovrši pokušano delo

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu produžio je pritvor Maji Adrovac, koja se sumnjiči za učešće u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka prošle godine u novembru, koji tek treba da bude saslušan kod tužioca u svojstvu oštećenog.

Adrovac je pritvor produžen u petak za još 30 dana, rekla je portparol suda Tanja Koljenšić. Adrovac je od hapšenja 17. jula u pritvoru koji joj je određen zbog težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti, kao i zbog opasnosti da ne ponovi ili ne dovrši pokušano delo.

Prošle sedmice pred tužiocem je u istrazi svedočio Bekov vozač koji je bio za volanom auta iz kojeg je biznismen izlazio kada je na njega otvorena paljba, a pre toga su saslušani i baštovan i još jedan zaposleni u Bekovom domaćinstvu.

Pod zvaničnom istragom za učešće u pokušaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Foto: Kurir/Dragan Kadić
Foto: Kurir/Dragan Kadić

Više tužilaštvo u Beogradu je 18. jula donelo naredbu o sporovođenju istrage protiv Maje Adrovac zbog sumnje da je učestvovala u pokušaju ubistva beogradskog biznismena. Na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokuššaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju. Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede. Sumnja se da je napadač imao još jednog saučesnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track