SUĐENJE ZA UBISTVO VOJISLAVA ŠKRBIĆA: Smanjena uračunljivost Buhe u trenutku ubistva!
Foto: Slađana Stojanović

Nastavak ročišta za likvidaciju novosadskog narko-bosa

SUĐENJE ZA UBISTVO VOJISLAVA ŠKRBIĆA: Smanjena uračunljivost Buhe u trenutku ubistva!

Crna Hronika -
Saslušan je još jedan svedok, a osim toga u sudnicu je praktično tokom ročišta iz Kliničkog centra Vojvodine stigao i nalaz neuropsihijatrijskog veštačenja optuženog Dušana Buhe

NOVI SAD - U nastavku suđenja Dušanu Buhi (26) i Milošu Buhi (44) koji se terete za ubistvo novosadskog narko-bosa Vojislava Škrbića, saslušan je još jedan svedok, a osim toga u sudnicu je praktično tokom ročišta iz Kliničkog centra Vojvodine stigao i nalaz neuropsihijatrijskog veštačenja optuženog Dušana Buhe u kojem se konstatuje njegova umanjena uračunljivost u momentu kada je u maju 2014. godine u restoranu “Gondola” pucao u Škrbića.

Pošto ga je sud više puta neuspešno pozivao, na jučerašnjem ročištu je svedočio Milorad L. koji je ispričao svoja saznanja o događajima koji su prethodili ubistvu.

Naime, on je na dan ubistva Vojislava Škrbića, proveo nekoliko sati u društvu Miloša Buhe kojem se sudi u odsustvu i prema njegovim rečima, u lokalu “Pezos pin” su proslavljali vest da je Miloševa supruga zatrudnela.

"Miloš je došao kod mene u lokal oko 11-12 sati pre podne i sedeli smo do 3-4 sata posle podne. Bio je srećan jer je saznao da će dobiti dete i zbog toga smo dosta popili. Stalno mu je zvonio telefon i na kraju je prilično pripit otišao kod nekog čoveka u Kać u vezi nekih apartmana", ispričao je svedok.

Osim toga, ovaj svedok je govorio i o početku sukoba Dušana Buhe i Vojislava Škrbića koji je započeo u decembru 2013. godine u novosadskom restoranu “Dukat”.

Naime, kako se moglo čuti na prethodnim ročištima ovog procesa, pokojni Škrbić je u toaletu ovog lokala napao Dušana Buhu i gurajući mu cev pištolja u usta pretio da će ga ubiti.

"Te večeri sam bio sa Dušanom u “Dukatu”, ali tada nisam primetio šta se dogodilo niti nam je Dušan ispričao šta je bilo u toaletu. Sećam se da je Vojislav Škrbić sedeo odmah pored nas, ali sam se trudio da ne gledam u njegovom pravcu zbog problema koje sam imao sa njim pre nekoliko godina. Tek kada se dogodilo ubistvo u “Gondoli” sam saznao za Dušanove probleme koje imao sa njim", ispričao je Milorad L.

Naredno ročište u ovom postupku biće održano 12. novembra kada bi trebao da bude saslušan još jedan preostali svedok, a osim toga raspravljaće se o nalazima psihijatrijskog veštačenja optuženog Dušana Buhe, kao i o predlogu tužioca da se izvrši rekonstrukcija događaja u “Gondoli”.

Vojislav Škrbić
Vojislav Škrbić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track