SUPRUGA HRABROG PILOTA Pozvao me je i rekao: Idem da spasem bebu!
Foto: Tanjug

Ovo su heroji koji su dali život za tek rođeno dete

SUPRUGA HRABROG PILOTA Pozvao me je i rekao: Idem da spasem bebu!

Crna Hronika -
Porodica tragično nastradalog pilota Omera Mehića, koji je u različitim akcijama izbavio više od 1.000 ljudi, supruga Slavica i sinovi David (17) i Denis (14), ne zna kako da nastavi život bez svog junaka

NOVI SAD - Pilot Omer Mehić (48) u svojoj karijeri spasao je više od 1.000 ljudi, ali nije uspeo da tom broju doda i život tek rođene bebe iz Novog Pazara.Poginuo je obavljajući zadatak, a Vojska Srbije je izgubila najbolje što je imala. U porodici stradalog Mehića juče je vladala prevelika tuga. Supruga Slavica i sinovi David (17) i Denis (14) ne mogu da veruju da su izgubili supruga i oca.Očekivala SMS- Omera sam u petak ispratila na posao, na dežurstvo. Kad sam uveče čula da je Vojska uključena u spasavanje bebe iz Novog Pazara, odmah sam znala da će on pilotirati. I zaista, javio mi se da će leteti i spasiti bebu. Inače, obično mi uvek pošalje poruku i kad uzleti i kad sleti. Živeo je za vojsku i spasavanje ljudskih života - jecajući priča supruga Slavica i dodaje:- Pratili smo preko medija šta se dešava. Čudila sam se što mi ne stiže poruka da je sleteo. U jednom momentu je neko javio da je sve dobro i mi smo otišli na spavanje. Ni pomislila nisam da ovakvo nešto može da se dogodi. Ne znam kako ćemo dalje. Bio je moj junak. Bio je junak svih nas.Kako kaže, za tragediju je saznala od pripadnika Ministarstva odbrane.Preživeo jedan pad- Juče oko pola sedam, pozvonio je neko na interfon. Kad su kazali da su iz ministarstva, nisu morali više ništa da mi kažu. Znala sam zašto su došli - kaže Slavica, koja je u braku sa Omerom bila 18 godina.Ona otkriva da je Mehić ove godine podneo zahtev za penziju, ali je odbijen.- Zahtev mu je odbijen zato što nisu imali tako dobru zamenu za njega - kaže Slavica.Inače, Mehić je u Vojsci proveo 25 godina i sve to vreme je bio pilot helikoptera. Svakodnevno je učestvovao u akcijama izvlačenja ljudi iz poplavljenih područja tokom prošle godine, a takođe je upravljao i helikopterom koji je prebacio premijera Aleksandra Vučića od Feketića do Dimitrovgrada tokom snežne mećave. Pre sedam godina je preživeo pad helikoptera „gazela“. Sahrana će se obaviti u ponedeljak na novosadskom groblju.

Drama Fazila (16) iz porodilišta otpuštena na sopstveni zahtevMAJKA BEBE RANIJE NAPUSTILA BOLNICUFazila Fejizović (16) iz Novog Pazara, majka dečaka starog pet dana koji je izgubio život posle pada helikoptera, posle tri dana od porođaja zatražila je da je na sopstvenu odgovornost otpuste iz porodilišta, a zatim je dete hranila kravljim mlekom i tako mu izazvala komplikacije na respiratornim organima.Ovo je za Kurir izjavio direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek, nazivajući ovaj postupak neozbiljnim:- Ova devojčica se porodila 8. marta, a već 11. marta je zatražila da je otpustimo iz bolnice, a onda nam se prekjuče vratila sa skoro mrtvom bebom. Dete je imalo skoro nečujne otkucaje srca. Razlog za nastanak problema s disajnim organima je to što ga je Fazila hranila kravljim mlekom.Otac bebe Aldin Ademović (28) nalazi se u zatvoru u Nišu, gde izdržava kaznu zbog nasilničkog ponašanja. Kako saznajemo, on je i ranije bio u zatvoru, zbog učešća u otmici, ali je posle usvajanja Zakona o amnestiji pušten.(S. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track