SUSRET BRAĆE POSLE 6 GODINA Darko Šarić: Gde si, Duško, al si se ugojio!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Specijalni sud

SUSRET BRAĆE POSLE 6 GODINA Darko Šarić: Gde si, Duško, al si se ugojio!

Crna Hronika -
Duško Šarić prvi put od januara 2010. video brata Darka, koji je u pritvoru u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u pranju 22 miliona evra zarađenih od šverca kokaina

BEOGRAD - Braća Darko i Duško Šarić posle šest godina prvi put su se videli u četvrtak u sudnici Specijalnog suda u Beogradu!Kroz neprobojno staklo, koje deli prostor u kom se nalaze optuženi od onog u kom sedi publika, braća su uglavnom gestikulirajući uspela da razmene po nekoliko reči.Okretao se prema bratuČim je video mlađeg brata kako ulazi u sudnicu, Darko Šarić je ustao sa optuženičke klupe i uz osmeh mu pokazao da se ugojio u licu.- Vidi kako si debeo - obratio se bratu Darko Šarić, koji je nosio plavi džemper.- Sad sam kao ti - odgovorio mu je kroz smeh Duško Šarić, koji dosad nije dolazio na suđenja pljevaljskom narko-bosu, optuženom za pranje oko 22 miliona evra.Duško Šarić u sud je stigao oko 9 sati, u pratnji advokata Radoslava Baćovića i nekoliko prijatelja. Sa svojom suprugom i suprugom Darka Šarića seo je u deo za publiku, koji se nalazi odmah iza vrata. Tokom suđenja Darko Šarić povremeno se okretao ka njemu i osmehivao mu se, a na samom kraju upitao je brata kako je.- Dobro je - odgovorio mu je brat podignuvši palčeve.

Jedva čekao... Duško požurio kako bi što pre video brata
Jedva čekao... Duško požurio kako bi što pre video brata

Ne mogu da se sretnu

Kako je za Kurir potvrdio izvor blizak porodici, braća se nisu videla godinama i Duško Šarić zasad ne može da poseti brata, koji je u pritvoru u Beogradu od 18. marta 2014.- Nisu se sreli šest godina, od kada je Darko Šarić napustio zemlju - kaže sagovornik Kurira. On objašnjava da mlađi brat ne može da ga poseti u pritvoru jer je u toku još jedna istraga, kojom su obuhvaćena obojica.Inače, pred početak suđenja u „boksu“ u kom sede optuženi došlo je do rasprave između Darka Šarića i Radovana Štrpca, koji mu je nekad bio advokat, i prema navodima tužilaštva, novcem od prodaje kokaina za račun narko-bosa kupovao preduzeća. Kako saznajemo, Štrbac je planirao da pre svedočenja Mileta Jerkovića traži odlaganje suđenja, ali se Šarić nije složio s tim i ubedio ga je da ne iznosi taj zahtev.
Susret... Duško sa braniocem Darka Šarića
Susret... Duško sa braniocem Darka Šarića

Svedok biznismen Mile Jerković prozvao bivšeg šefa kabineta ivice dačićaLAZAREVIĆ JE UPOZORIO DA NAS PRATEU Specijalnom sudu juče je saslušan i Mile Jerković, ključni svedok tužilaštva u postupku za pranje novca, koji je ispričao da je Darko Šarić od njega kupovao preduzeća novcem u sitnim apoenima koji mu je donosio optuženi Radovan Štrbac, nekadašnji Šarićev advokat.- Što se tiče gospodina Šarića, njemu svaka čast, on mi je sve isplatio. Ali Štrbac je sve kočio - rekao je Jerković. On je potvrdio i da ih je Štrbac upozorio da ih prate i prisluškuju.- Štrbac mi je rekao: „Moramo kod Darka jer nas slušaju.“ Kad smo otišli kod Šarića, on je rekao da promenimo brojeve i da ga više ne zovem, ali ja nisam hteo da menjam broj jer sam čist - ispričao je Jerković. Kako je objasnio, pitao je advokata odakle to zna, a on mu je odgovorio „od Lazarevića“.- Pitao sam ga ko je taj Lazarević, a on mi je rekao „šef kabineta Ivice Dačića“. Kasnije smo otišli kod Šarića i on je rekao da sve zna jer je dobio informaciju iz tužilaštva. Štrbac je smirivao situaciju i rekao da ne treba da brinemo jer će on preko Lazarevića znati ako budu hteli da nas hapse i da će nam javiti na vreme - rekao je Jerković.

OBOJICA NA OPTUŽNICAMADARKO ŠARIĆDarko Šarić je poslednji put viđen u Pljevljima u januaru 2010. neposredno pre nego što je Srbija za njim raspisala poternicu zbog sumnje da je organizovao šverc kokaina iz Latinske Amerike u EvropuGodinama se o njemu ništa nije znalo, sve dok se u martu 2014. nije pojavio u SrbijiOn je pred Specijalnim sudom u Beogradu nepravosnažno osuđen zbog šverca kokaina na 20 godina zatvoraŠariću se sudi u Specijalnom sudu i za pranje novca zarađenog od šverca drogeDUŠKO ŠARIĆ15. novembra 2010. u Crnoj Gori je uhapšen Darkov rođeni brat Duško zbog pranja oko 20 miliona evra, od aprila 2014. brani se sa slobodeOsuđujuća presuda protiv njega donošena je tri puta, poslednji put u februaru prošle godine, kad je osuđen na pet i po godinaOve presude, međutim, ukidao je Apelacioni sud i pravosnažna presuda do danas nije donetaTakođe, protiv njega se vodio postupak i u Italiji, zbog šverca droge, ali je pravosnažno oslobođen optužbi

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track