Švercovao drogu jer mu je poplava odnela kuću!

Porodica brani uhapšenog krijumčara

Švercovao drogu jer mu je poplava odnela kuću!

Crna Hronika -
Brat i ćerka Saše Jakovljevića tvrde da nije narko-diler i ističu da je u inostranstvo otišao da zaradi pare za popravku doma u Obrenovcu

OBRENOVAC - Naš Saša nije nikakav narko-bos i mi uopšte ne znamo kako se on našao na tom brodu koji je prevozio drogu, kaže za Kurir Nenad Jakovljević, brat od strica Saše Jakovljevića (41), jednog od petorice uhapšenih Srba na jahti „Martela“ na Azorskim ostrvima, u kojoj je nađeno 1,15 tona kokaina.Jakovljević sumnja da je njegov brat znao u šta se upušta.- Pretpostavljamo da mu je neko ponudio posao na održavanju jahte i da je on pristao. Kada je odlazio, rekao mi je da ide u Nemačku i da ne planira nigde da putuje. Našeg Sašu su prevarili, a sve i da je otkrio o čemu je reč, sigurno od straha nije smeo da odustane - kaže naš sagovornik i naglašava da se Saša nikada nije bavio kriminalom.- Osim Nemanje Perića, koji je njegov kum i koji je radio sa Sašom, nikoga ne poznajemo. Nikada nam nije pominjao druge ljude koji su uhapšeni sa njim - kaže Jakovljević.

Upropašteno... Kuća Jakovljevića za sada je sređena samo spolja
Upropašteno... Kuća Jakovljevića za sada je sređena samo spolja

Čuli se pre dve nedeljeSašina ćerka Mirjana kaže da se sa ocem poslednji put čula pre dve nedelje.- Rekao mi je da je dobro i da proveri kako smo brat i ja, pošto smo sami. Nije pominjao nikakvo putovanje brodom - kaže nam Mirjana. Ona dodaje da je Saša pre dva meseca otišao u Nemačku kod oca da radi.- On vozi kamion i već godinama povremeno odlazi u Nemačku da bi zaradio novac. Ovog puta je sa njim krenuo i naš kum Nemanja. U šoku sam. Ako je tata nešto mrzeo, to je bila droga - potreseno govori Mirjana.Ona navodi da ih policija još uvek nije kontaktirala.- Zvala nas je tatina prijateljica kojoj se on javio i rekla da je uhapšen sa tonom kokaina. Veoma bih volela da ga čujem, samo da znam da je dobro - kaže Mirjana.Ona kaže da im je kuća pre tri godine izgorela u požaru.Požar pa poplave- Tada smo se odselili jer je tata nadničio kako bismo popravili dom. Kada smo konačno uspeli da renoviramo kuću, naišla je poplava i sve nam uništila. Zato je tata otišao u Nemačku da zaradi pare kako bismo opet sredili kuću - tužnim glasom govori Mirjana.Porodica Nemanje Perića juče nije želela da razgovara s novinarima. Kako nezvanično saznajemo, on u Obrenovcu živi sa suprugom i dvoje dece kao podstanar, a poreklom je iz Bosne, odakle je došao za vreme rata. Podsetimo, pored Jakovljevića i Perića, na ostrvu Fajal su uhapšeni i Dragoslav Živković (55), Ivan Gucović (30) i Slavko Veselinović (47).

Još se nisu čuli sa Sašom... Brat Nenad i ćerka Mirjana
Još se nisu čuli sa Sašom... Brat Nenad i ćerka Mirjana

Majka mu NemicaZNAJU GA POD NADIMKOM ŠVABASaša Jakovljević se u Obrenovac doselio sa pet godina, nakon što su mu se roditelji razveli.- Njega u okolini svi znaju pod nadimkom Švaba jer mu je majka Nemica, tamo je i živeo. Otac mu je trenutno u Srbiji, mnogo je bolestan. Kada smo mu pokazali novine, nije ni shvatio da je reč o našem Saši - kaže Jakovljevićev brat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja