TAKSISTA UBIJEN ZBOG 180 DINARA Ubica pobegao, pa se vratio da gleda uviđaj! Očevidac ga prepoznao!

Krvava noć u kragujevačkom naselju Bresnica

TAKSISTA UBIJEN ZBOG 180 DINARA Ubica pobegao, pa se vratio da gleda uviđaj! Očevidac ga prepoznao!

Crna Hronika -

Nikola D. (34) uhapšen zbog sumnje da je posle vožnje pretukao Branislava Đukića (66), koji je posle batina umro za volanom. Nikola pobegao, ali se vratio da gleda uviđaj

KRAGUJEVAC - Taksista Branislav Đukić (66), zvani Đuka, iz Kragujevca preminuo je nakon što ga je brutalno pretukao sugrađanin Nikola D. (34), koji nije hteo da mu plati 200 dinara za vožnju! Osumnjičeni za ubistvo najpre je pobegao s mesta zločina, a potom se vratio i hladnokrvno gledao uviđaj, a uhapšen je kad su ga okupljeni građani prepoznali.Tragedija se dogodila u sredu, u 22.11 časova u Ulici dr Jovana Ristića. Đukić je do te lokacije u kragujevačkom naselju Bresnica dovezao Nikolu.Udarci u glavu i telo- Osumnjičeni je odbio da plati vožnju koja je koštala 180 dinara i, uz svađu s taksistom, krenuo iz „punta“. Na snimku sigurnosne kamere u obližnjoj menjačnici vidi se kako je taksista pokušao da zadrži putnika, povlačeći ga za jaknu, dok se ovaj otimao. Nikola se potom vratio u automobil i počeo pesnicama da udara Đukića u glavu i telo.

Žrtva... Branimir Đukić Đuka
Žrtva... Branimir Đukić Đuka

To je trajalo nekoliko sekundi. Osumnjičeni je zatim izašao iz automobila - kaže Kurirov izvor iz istrage i dodaje:- Đukić je u tom trenutku klonuo i u besvesnom stanju spalo mu je stopalo s kočnice na gas, zbog čega je „punto“ nekontrolisano krenuo nizbrdo i posle dvadesetak metara se zakucao u rashladnu vitrinu za sladoled ispred trafike na suprotnoj strani ulice.Prema saznanjima Kurira, jedan od prolaznika video je kako je automobil udario u frižider. Pomislio je da je reč o udesu, pa je pozvao saobraćajnu policiju. Međutim, kad su stigli, saobraćajci su na telu taksiste videli brojne povrede i shvatili da rane nisu posledica nezgode...Nikola je pre toga otišao s lica mesta, ali se posle nekog vremena, dok je trajao uviđaj, vratio i čak raspitivao kod policajaca šta se dogodilo. Neko od očevidaca incidenta ga je prepoznao i ukazao policajcima da je to napadač na taksistu.U stanu pokojnog Branislava, u naselju Erdoglija, zatekli smo njegovu suprugu Mariju. Nesrećna žena je u potpunom šoku, posebno zbog načina na koji je saznala za muževljevu smrt.Ženi nisu javili- U sredu uveče je otišao na posao, a ja sam ga posle nekog vremena pozvala i poručila mu da kupi hleb ujutro, kad se bude vraćao kući. Probudila sam se oko sedam, ali Branislav nije bio kod kuće iako je obično iz noćne smene dolazio malo posle šest. Pomislila sam da se zadržao s kolegama i uključila sam kompjuter da vidim jutarnje vesti. Naišla sam na informaciju da je ubijen taksista. Zvala sam ga na mobilni, ali nije bio dostupan. Potom sam pozvala Hitnu pomoć i tu su mi potvrdili moje crne slutnje - priča Marija.Nikola D. (34) je osumnjičen za ubistvo i određeno mu je policijsko zadržavanje do 48 sati, po čijem će isteku biti sproveden na saslušanje.B. V.

Prešao u taksisteOSTAO BEZ POSLA U „ZASTAVI“Đuka je bio vredan i human čovek. Nekada je bio jedan od rukovodilaca u „Zastava kovačnici“, a pošto je ova firma posle privatizacije otišla u stečaj, počeo je da vozi taksi. Uživao je da pomaže drugim ljudima, pa je dobrovoljno dao krv više od 70 puta - prenosi nam Đukićev najbolji drug Milan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track