Teniski trener Marko Bošković: Nisam silovao studentkinju, sama je pristala na seks!
Foto: Policija Misuri

Marku Boškoviću oduzet pasoš

Teniski trener Marko Bošković: Nisam silovao studentkinju, sama je pristala na seks!

Crna Hronika -

Bošković je optužen za silovanje drugog stepena, što je lakše krivično delo od silovanja prvog stepena

BEOGRAD/ČIKAGO - Marko Bošković (25) iz Beograda, koji je optužen za silovanje studentkinje, nalazi se u okružnom pritvoru u Springfildu, u američkoj državi Misuri.

- Nisam je silovao, sama je pristala na seks - ponavljao je Bošković kod okružnog tužioca na saslušanju, nakon čega mu je određen pritvor uz kauciju od 50.000 dolara.Bošković je optužen za silovanje drugog stepena, što je lakše krivično delo od silovanja prvog stepena. Za delo za koje se tereti zaprećena je višedecenijska kazna. Konzul Srbije u Čikagu Dejan Radulović za Kurir je izjavio da je Markova porodica angažovala američkog advokata i da se nadaju da će srpski student uz kauciju biti pušten da se brani sa slobode.

- U dogovoru s roditeljima mi smo ovde pronašli advokata koji će ga zastupati. Očekujemo da će njegovim angažovanjem Bošković biti pušten iz pritvora i da će mu se suditi sa slobode. Svakako, porodica će morati da iskešira 50.000 dolara.

Dok traje suđenje, on ne može da napusti zemlju - priča Radulović.On još dodaje da konzulat nema saznanja da je Marko Bošković do sada kršio američke zakone.S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track