TERORISTA IZ ZVORNIKA JE NERDIN IBRIĆ: Vehabija u panciru ubio policajca u Zvorniku, a dvojicu ranio
Foto: Zvornikdanas.com

Kurir saznaje

TERORISTA IZ ZVORNIKA JE NERDIN IBRIĆ: Vehabija u panciru ubio policajca u Zvorniku, a dvojicu ranio

Crna Hronika -
Ministarstvo bezbednosti BiH je u petak, 24. aprila, obavestilo MUP RS da raspolaže obaveštajnim podacima o mogućem terorističkom napadu na području BiH

Kako Kurir saznaje napadač na policijsku stanicu u Zvorniku je Nerdin Ibrić (24). Ibrić je ubio jednog policajca MUP RS i dvojicu ranio, a zatim je ubijen u razmeni vatre sa plicijom RS.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potvrdio je Srni da je teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku izvršio Nerdin Ibrić, rođen 1991. godine, iz sela Sapna kod Zvornika.

- Napad je izvršen u vreme smene u policijskoj stanici, što znači da je napadač znao kada se vrši smena i da tada ima najviše policajaca, naglasio je Lukač. On je potvrdio da je napadač došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške i policajca ubio na vratima.

- Nakon toga je ušao unutra i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca. Ostali policajci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tokom razmene vatre, rekao je Lukač.On je dodao da je napadač bio naoružan sa dve puške i pištoljem, te da su mu džepovi bili puni municije.

Obaveštajno-bezbednosna agencija večeras je obavestila sve agencije u BiH o mogućim novim napadima na policijske stanice širom BiH. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić potvrdio je da su pre tri dana postojala obaveštajna saznanja o mogućem terorističkom napadu.Policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović, koji su večeras ranjeni u terorističkom napadu na Stanicu policije Zvornik, nalaze se u stabilnom stanju i izvan su životne opasnosti, potvrdio je dežurni ljekar zvorničke Opšte bolnice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja