TEŽAK UDES U MAKEDONIJI: Starešini Hrama Svetog Save poginula supruga (45), sin (18) i ćerka (10)
Foto: Printskrin Yt I Printskri Rts

Sveštenik teško povređen

TEŽAK UDES U MAKEDONIJI: Starešini Hrama Svetog Save poginula supruga (45), sin (18) i ćerka (10)

Crna Hronika -
Nesreća se dogodila kada je automobil srpskih registarskih tablica marke reno megan, u kome je bila porodica Panić, udario u metalni stub

SKOPLJE - Supruga i dvoje dece starešine Hrama Svetog Save Radivoja Panića stradali su u teškoj nesreći, koja se desila kod Đevđelije u Makedoniji, rano jutros oko 7 sati na putu Demir Kapija-Đevđelija. Starešina Panić, koji je bio za volanom, teško je povređen.

Nesreća se dogodila rano jutros oko 7 sati kada je "reno megan", srpskih tablica, prvo udario u "fijat doblo", đevđelijskih tablica, koji se kretao do njega, pri čemu je vozač "reno megana" R.P. izgubio kontrolu nad vozilom i udario u metalni saobraćajni znak.

Od zadobijenih povreda na mestu nesreće poginula je Tijana P. (45), a u medicinskom centru Đevđelija povredama su podlegla njena deca, sin N. P. (18) i desetogodišnja devojčica.

Sveštenik Radivoje Panić je, zbog teških telesnih povreda, prebačen u Urgentni centar u Skoplju, gde se nalazi u teškom stanju.

U Kliničkom centru Skoplje kažu da je Panić tek primljen i da je trenutno na posmatranju.

U drugom automobilu nije bilo povređenih.

Na mesto nesreće izašao je nadležni javni tužilac iz Đevđelije, koji je obavio uviđaj i naredio veštačenje i prikupljanje informacija. Makedonski mediji podsećaju da je početkom prošlog meseca, 12. jula ove godine takođe kod Demir Kapije, stradala takođe srpska državljanka.

Porodica Panić, koja je nastradala, krenula je na put u Grčku u noći između petka na subotu, gde je teško povređeni sveštenik trebalo da drži službe narednih 20 dana.

(Telegraf.mk/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja