TIJANIN UBICA DOBIO 40 GODINA: Monstrum Đurić ni trepnuo nije!
Foto: Printskrin

Đuriću 40 godina za ubistvo Tijane Jurić

TIJANIN UBICA DOBIO 40 GODINA: Monstrum Đurić ni trepnuo nije!

Crna Hronika -
Ubica gledao u pod zločinac iz Surčina hladnokrvno reagovao kada mu je saopštena presuda, ćutao i delovao potpuno nezainteresovano

SUBOTICA - Mesar Dragan Đurić iz Surčina nije ni trepnuo kada je sudija Gordana Kojić juče malo posle 10 sati saopštila da je za ubistvo Tijane Jurić (15) osuđen na 40 godina robije.Đurić je sve vreme nezainteresovano gledao u pod, na njegovom licu nije se mogla videti nikakva emocija, a delovalo je kao da ne zna gde se nalazi. Istovremeno, na licima policajaca, sudske straže, tužioca i Tijaninog oca videlo se veliko olakšanje kada je sud saopštio kaznu.Kako je objasnila predsednica sudskog veća, Đurić je jednoglasnom odlukom osuđen na 12 godina za pokušaj silovanja i na 40 godina za teško ubistvo, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 40 godina.Izuzetna brutalnostSudija je objasnila da je utvrđeno da je Đurić u trenutku zločina imao smanjenju sposobnost rasuđivanja, ali neznatno.- Ova presuda nije doneta pod pritiskom javnosti, nego zbog izuzetne brutalnosti samog krivičnog dela. On je pokušao da obljubi maloletnu Tijanu Jurić i, kako je sam u svom iskazu rekao, kada ju je oborio automobilom, udario ju je, uvukao na zadnje sedište kola i onda je žrtva izgubila svest. Kada je došla svesti, zaustavio je vozilo na atarskom putu, izvukao je, skinuo i pokušao da obljubi. Dok ju je dodirivao i svoje prste gurao u njen polni organ, govorio je: „Biće sve u redu, tiše, smislićemo šta ćemo raditi“ - rekla je sudija, i nastavila:Odbrana se žali- Da bi prikrio pokušaj silovanja jer nije postigao erekciju, on je žrtvi stezao rukama vrat kada je ona postigla najveći stepen bola. Tada je ubacio žrtvu u gepek, vozio i kada je video deponiju između Svetozara Miletića i Čonoplje, tu ju je zakopao. Maloletna devojka je u odnosu na njega bila bespomoćna, u strahu i Đurić je pokazao veliku bezobzirnost.Đurićev branilac Viktor Gostiljac najavio je da će se žaliti na presudu.

Fejsbuk pretnje na društvenoj mreži ROBIJAŠI ĐURIĆU: ČEKA TE PAKAO!Nakon izricanja presude društvene mreže preplavljene su objavama u kojima robijaši prete Đuriću. Na nekoliko Fejsbuk profila pojavili su se komentari zatvorenika koji poručuju Tijaninom ubici da će mu poželeti „dobrodošlicu“ koju nikad neće zaboraviti. Jedan od komentara glasi:- Zlotvore, ne brini, biće ti lepo kod nas. Dočekaćemo te kao Severinu!Ni drugi komentari nisu bili blaži, pa je Đuriću poručivano da treba da završi „na kocu“ i da mu „u zatvoru rade ono što je on radio“. Osudama su se pridružili i građani, koji su Đuriću poželeli da „za svaku Tijaninu modricu i bol zapamti tih 40 godina i da mu je bolje da se ubije u zatvoru“.Silovatelji i ubice dece pravu kaznu dožive po dolasku u zatvor, gde ih čeka silovanje i iživljavanje drugih zatvorenika.

Tijanin otac plakaoNADAO SAM SE OVOMETokom čitanja presude Igor Jurić je sve vreme plakao.- Hvala svima koji su od početka bili uz moju porodicu. Presuda je upravo onakva kakvu sam očekivao i nadao se da će biti. Pravda nikad neće i ne može biti zadovoljena, ali je pravosuđe pokazalo da ima snage i da mora biti na strani dece i na strani žrtve - rekao je Jurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track