TINEJDŽER PALIO BENZIN: Mališan (10) je vrištao, bio je sav u plamenu!

Dete umalo izgorelo u požaru u Lazarevcu

TINEJDŽER PALIO BENZIN: Mališan (10) je vrištao, bio je sav u plamenu!

Crna Hronika -
Dečak je izgledao kao živa buktinja, polivali smo ga vodom i skidali mu zapaljenu odeću, priča komšija malog S. J. (10), kojeg je Ivan P. (19) slučajno zapalio benzinom

LAZAREVAC - Trčao je i vrištao, bio je sav u plamenu! Bože me sačuvaj, kao neka živa buktinja! Kad sam ga uhvatio, počeo sam da mu skidam zapaljenu odeću, a komšije su ga polivale vodom...Ovim rečima Dušan Mitrović opisuje dramu u Lazarevcu, kada je njegov desetogodišnji komšija S. J. zamalo nastradao u požaru koji je izazvao Ivan P. (19). Dečak je sa teškim opekotinama prebačen u bolnicu u Tiršovu u Beogradu.Nesreća se dogodila u subotu uveče u lazarevačkom naselju Palestina, kada se Ivan P. igrao benzinom, nakon čega ga je prolio po zemlji i zapalio.Uhvatio ga plamen- S njim su bili J. S. i još dvojica dečaka. On je najverovatnije slučajno poprskao i mališana pre nego što je zapalio benzin. Dečaka je ubrzo zahvatio plamen - kaže izvor Kurira iz istrage.Gane Redžepović (40), otac povređenog dečaka, ogorčen je ponašanjem Ivana P., za koga kaže da ne ispušta benzin iz ruku.- Ili se igra benzinom, ili se njime drogira. Sto puta sam mu rekao: „Čoveče, idi kupi neku pravu drogu, mani se benzina, jednom ćeš sve da nas zapališ!“ Ne vredi! Prijavljivao sam ga i policiji, ali džabe. Oni se smeju, a jednom su mi rekli: „Mani nas se više, ko se još drogira benzinom.“ Eto, lud je Gane, a vidite šta se dogodilo - jada se Redžepović, koji je posle nesreće posetio sina u bolnici.Mališan se nalazi u teškom stanju.- Izgoreo je ceo. Još je crnje i gore nego kad smo ga vodili u Hitnu. Sav je u zavojima - kaže utučeni otac.

Upozoravao Ivana da se ne igra benzinom... Otac Gane pokazuje gde mu je sin nastradao
Upozoravao Ivana da se ne igra benzinom... Otac Gane pokazuje gde mu je sin nastradao

Teške opekotine

Majku mališana Danijelu Jovanović (35) zatekli smo ispred Dečje bolnice u Tiršovoj.- Samo da mi dete preživi! Ima opekotine po celom telu, a najviše po glavi, stomaku i butinama. Mnogo ga boli i ne prestaje da plače i vrišti. Svaki njegov jauk srce mi cepa. Od opekotina na licu cela glava mu je otečena. Najviše se žali da ga boli stomak - priča potresena Danijela.Danijela i Gane, osim S. J., imaju još šestoro dece, dok povređeni mališan ima brata blizanca.- Najstarije dete ima 15 godina, a najmlađe 15 meseci. Još uvek ga dojim, ali sam morala da ga ostavim kod kuće. Samo da mi se ovo dete oporavi. Znam da trpi jake bolove, ni lekari ne mogu da ga smire - rekla je nesrećna žena.Roditelji nastradalog dečaka nemaju stalan posao. Oni ne primaju ni socijalnu pomoć jer su se nedavno vratili iz Nemačke, gde su bili u azilu.

Sestra Ivana P.NIJE HTEO DA GA POVREDIPiroman Ivan P. nije uhapšen posle ove nesreće i juče je bio kod kuće. Njegova sestra Žaklina kaže da on nije hteo da zapali dečaka.- Ceo dan leži u krevetu. Oka nije sklopio, samo se prevrtao. Očajan je zbog onog što je uradio - priča sestra.

Komšije piromanaIVAN SE DROGIRA BENZINOM!Komšije kažu da Ivan P. često izađe ispred kuće s flašom benzina i duva u flašu dok mu miris petroleja ne „udari u glavu“.- Crta benzinom slova po zemlji, pa ih onda zapali. Na taj način je zabavljao decu iz komšiluka. Tako je bilo i u subotu, ali ovaj put je preterao. Vidi šta napravi od deteta - kaže komšinica piromana Ivana P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track