TRAGEDIJA BIVŠEG MINISTRA: Ubijen ujak Olivera Dulića!
Foto: Dado Đilas

Tragedija posle svađe

TRAGEDIJA BIVŠEG MINISTRA: Ubijen ujak Olivera Dulića!

Crna Hronika -

Blizak rođak bivšeg ministra i funkcionera DS je ubijen

Ujak bivšeg ministra Olivera Dulića danas je ubijen, kada je muškarac pucao u njega. Munjevitom akcijom policije ubica je uhapšen u svojoj kući.

Sada ću ja sve da rešim! - ovako je Živorad Živković (68) zvani Žika iz Sopota počeo krvavi pir i zbog svađe oko placa ubio komšiju Ljubomira Batu Sladojevića (69), rođenog ujaka političara Olivera Dulića, i teško ranio Batinu ženu Svetlanu (65). Živković se naoružan zaključao u kuću, ali je ubrzo uhapšen.Drama u Teslinoj ulici u Sopotu odigrala se u 14.50 časova, kad su geometri došli da mere među između Živoradovog i Sladojevićevog imanja, oko kojeg su se već godinama sporili.- U trenutku kad su geometri završili i krenuli da pišu zapisnik, Živković se dovezao kolima. Izašao je i rekao: „Došao sam da razrešim račune!“ Izvadio je pištolj i počeo da puca. Živorad je pogodio Ljubomira u slepoočnicu. Potom je zapucao na Ljubomirovu ženu Svetlanu, koja je počela da beži, i pogodio je u rame. Geometri su uspeli da pobegnu - kaže izvor iz istrage.Geometri bežaliLjubomir je na mestu ostao mrtav, dok je Svetlana prebačena na VMA.Munjevitom akcijom policije Živorad je uhapšen u njegovoj kući u Ulici kralja Petra.- Živković se zatvorio u kuću, nosio je i dalje pištolj „tetejac“ kojim je izvršio zločin. Kad su policajci upali sa automatskim puškama, on se ipak predao bez otpora - kaže izvor iz istrage. Policija je kasnije u njegovoj kući našla još dve puške, a kako saznajemo, za sve ovo oružje Živorad je imao dozvolu.Komšije kažu da je Živorad prek i težak čovek i da se sporio oko tog placa.- Sreća u nesreći je da u trenutku napada Batin sin Slobodan, snaja Jasmina i njihova deca nisu bili tu. Mislim da bi Žika pucao i na Batinog sina. Oni su se povremeno družili, ali je Živorad često spominjao spor oko prava prelaska preko tog placa. Verovatno mu je juče prekipelo kad je video geometre. Inače, mislimo da mu je Svetlana posebno bila na meti jer se na nju vodio plac - pričaju komšije. Oni dodaju da je Živorad nekada radio u „Elektrodistribuciji“, a Bata je bio majstor.Međutim, žena koja je izašla iz Živoradove kuće je rekla:- Oni su ga provocirali, došla mu je žuta minuta kad je video geometre.Za razliku od Živorada, za pokojnog Batu meštani imaju samo reči hvale.- Bio je miran i povučen, nije se svađao i izbegavao je sukobe i svađe. Da ironija bude veća, oni su se godinama družili, taj krvnik im je dolazio u kuću - pričaju oni.Oliver dolazioPokojni Bata je ujak bivšeg visokog funkcionera DS i ministra Olivera Dulića.- Oliverova majka i Bata su rođeni brat i sestra. Oni su veoma bliski i Oliver je često dolazio kod Sladojevića - kažu naši sagovornici bliski ovoj porodici.

OčajanDULIĆ: BIO SAM BLIZAK SA UJAKOMOliver Dulić jedva je od šoka i suza uspeo da kaže da je bio mnogo vezan za ujaka Batu.- To je nezamisliva tragedija jedne divne, vredne i čestite porodice, s kojom sam bio veoma blizak - rekao je Dulić. N. M.

DogovorŽIKIN BRAT REŠIO SPOR Kako saznajemo, Žikin rođeni brat se, pre nego što je umro, dogovorio sa Sladojevićima oko tog placa.- Dobili su pravo na put kroz taj plac i obe strane bile su zadovoljne. Međutim, to Žiki nije odgovaralo, hteo je prolaz na drugom mestu. Nedavno je čak parkirao kola nasred puta u inat Sredojevićima - pričaju rođaci ubijenog Bate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track