TRAGEDIJA DEČAKA (12) U KRAGUJEVCU: Iz bede u baraci u smrt na jezeru
Foto: Bogdan Vranješević

TELO ISPLIVALO

TRAGEDIJA DEČAKA (12) U KRAGUJEVCU: Iz bede u baraci u smrt na jezeru

Crna Hronika -

KRAGUJEVAC - Obdukcija koju je naložio Viši javni tužilac u Kragujevcu treba da utvrdi tačan uzrok i vreme smrti
dvanaestogodišnjeg Zlatka Osmanija, čije je beživotno telo u četvrtak, oko podneva, isplivalo na površinu vode jezera u Šumaricama.

Do završetka patološke analize sve se svodi samo na puko nagađanje da se nesrećni dečak utopio u sredu u večernjim satima, po okončanju rada spasilačke službe na poznatom kragujevačkom kupalištu.

Živeli u kartonskom naselju

Za sada je samo nepobitno utvrđeno da se Zlatko danima kupao na jezeru bez pratnje odraslih, oglušujući se oupozorenja spasilaca da pliva samo u bezbednom prostoru ograđenom bovama. Kako je moguće da je dvanaestogodišnji dečak gotovo svakodnevno sam prelazio desetak kilometara od Čegarske ulice u naselju Bresnica, gde je živeo, do jezera u Šumaricama, možda objašnjava teška socijalna situacija njegove višečlane porodice.

- Zlatkovi roditelji, otac Toma Nikolić i majka Farija Osmani ne rade. Iskamče neki dinar na ulici, prosjačenjem. Za tovreme njihova deca su na ulici, igraju se, ispričao nam je komšija ove porodice Mirsad Anđelković, obzirom da smo u kući malog Zlatka zatekli jedino njegovog strica, koji je novinarima samo kratko poručio da su Zlatkovi roditelji otišli dapripremaju detetovu sahranu i da on ne želi da daje izjave.

Ostali bez dva deteta

Mirsad dodaje da Zlatkova smrt, nažalost, nije prva tragedija koja je zadesila ovu nesrećnu porodicu.

- Jedno dete im je umrlo sa samo nekoliko meseci života, sad se Zlatko utopio, a imaju još šestoro dece. Do pre trigodine živeli su u kartonskom naselju ispod mosta na ulazu u Kragujevac, a onda su dobili smeštaj ovde, u drvenoj baraci.

Šta da ti kažem, samo beda i smrt, zaključuje Mirsad Anđelković.

Zlatkova sahrana će najverovatnije biti obavljena u subotu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track