TRAGEDIJA KOD BUBANJ POTOKA: Prevrnuo se autobus, jedna žena poginula! Među povređenim 17 dece!
Foto: Jelena Rafailovic

Probio metalnu bankinu

TRAGEDIJA KOD BUBANJ POTOKA: Prevrnuo se autobus, jedna žena poginula! Među povređenim 17 dece!

Crna Hronika -
U autobusu, na povratku iz Grčke, nalazilo se 86 putnika koji su se vraćali sa letovanja
1 / 24 Foto: Jelena Rafailovic

Jedna osoba je poginula, a 61 povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 04.10 časova u Bubanj Potoku, u Beogradu, kada se prevrnuo autobus, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prema prvim informacijama, autobus se vraćao iz Polihrona.

Poginula je devojka D.P. (35). Među povređenima je 17 dece od kojih je 8 pušteno na kućno lečenje. Od petoro mališana koji su zadržani na bolničkom lečenju jedno dete se nalazi u životnoj opasnosti, javio je reporter Kurira.

http://www.youtube.com/watch?v=fjysIiuYfNw

U Urgentni centar su odmah došli ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ministri Nebojša Stefanović i Zlatibor Lončar
Ministri Nebojša Stefanović i Zlatibor Lončar

Foto: Zorica Nikolic
Foto: Zorica Nikolic

Foto: Zorica Nikolic
Foto: Zorica Nikolic

"Od jutros od 4 i 50 minuta počeli smo da primamo povređene, do sada primili 60 pacijenata, petoro je zbog težih povreda na reanimaciji. Među povređenima ima 10 dece", rekao je direktor Urgentnog centra Milika Ašanin.

Macura je rekla da je, prema dosadašnjim podacima, 15 do 20 pacijenata teže povređeno. U autobusu, na povratku iz Grčke, nalazilo se 86 putnika koji su se vraćali sa letovanja, istakla je portparol Hitne pomoći. Hitna pomoć Beograd je poslala 16 ekipa od kojih 12 za odrasle, jednu pedijatrijsku i tri transportne, precizirala je Macura.

U spasavanju putnika učestvovala je i Hitna pomoć Grocka, koja je prevezla osam pacijenata, Hitna pomoć Vrčin koja je prevezla devet, a beogradska Hitna pomoć je prevezla 44 povređena pacijenta, kazala je Macura.

Ukupno je 61 osoba prevezena u tri bolnička centra - VMA, Kliničko bolnički centar Zemun i Urgentni centar, dodala je portparol Hitne pomoći.

Nesreća se dogodila kod "Tranšpeda" na autoputu Beograd - Niš, a poginula je, prema dosadašnjim podacima, jedna žena.

Na terenu se nalazi i sedam vatrogasnih ekipa. Nesreća se dogodila kada je autobus probio metalnu bankinu i izleteo sa puta.

Veliki je zastoj nastao je u saobraćaju u smeru ka centru grada, a na licu mesta nalazi se i vozilo "Parking servisa" koje pokušava da skloni autobus.

http://www.youtube.com/watch?v=TZG5p4Fk5Xk

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track