TRAGEDIJA KOD ČOKE: Muškarac (65) se bacio u Tisu
Foto: Nebojsa Mandić

Beznađe i bolest vode u smrt

TRAGEDIJA KOD ČOKE: Muškarac (65) se bacio u Tisu

Crna Hronika -

Beživotno telo Dušana B. (65) iz Sanada, za koga se pretpostavlja da je izvršio samoubistvo utapanjem, pronađeno je u Tisi, u okolini ovog sela kod Čoke.

Telo utopljenika pronašao je lokalni ribar Velibor Đurđev, na potesu prema Čardi od mesne plaže.

Dušan je posle majčine smrti živeo sam, a imao je zdravstvenih problema. Poslednjih godina po selu je pričao da će se baciti u Tisu, ali njegove pretnje niko nije ozbiljno shvatao. On je u petak nestao, a sutradan je njegovo beživotno telo pronađeno u reci­, kažu meštani Sanada.

Na severu Vojvodine, kikindska policija je tokom prošle godine registrovala 23 samoubistva. Ta brojka je, u prvih devet meseci ove godine, već nadmašena. Od početka 2016. ruku na sebe digle su 24 osobe, među njima jedna trinaestogodišnja devojčica iz Sente i osamnaestogodišnji mladić iz Mola.

Psiholozi i policajci slažu se u oceni da beznađe, nemaština i bolest vode u smrt. Samoubice se najčešće odlučuju na vešanje, a to čine i vatrenim i hladnim oružjem, skokom sa visine i utapanjem. U ovom delu Vojvodine, u odnosu na žene, muškarci se i do tri puta više odlučuju na samoubistvo. Uzrok su duševna ili telesna bolest, ali i narušeni bračni i poslovni odnosi.

Ni samoubistva izvršena na bizar način, nažalost, u ovom kraju nisu neuobičajena­ kažu u policiji. Pamte se slučajevi kad je muškarac sam sebe zaklao, ili kad je jedna osoba obmotala električne kablove oko sebe i izazvala strujni udar.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track