TRAGEDIJA KOD DESPOTOVCA: Najboljeg druga upucao karabinom, pa presudio sebi u šumi!

Nesreća na izletu

TRAGEDIJA KOD DESPOTOVCA: Najboljeg druga upucao karabinom, pa presudio sebi u šumi!

Crna Hronika -

Jasmin Jovanović (26) pokazivao karabin prijatelju Draganu Milutinoviću (46) a oružje slučajno opalilo

DESPOTOVAC - Dragan Milutinović (46) iz sela Plažane, kod Despotovca (na fotografiji levo), ubijen je u petak po podne metkom iz karabina.

Na njega je pucao njegov najbolji drug iz istog sela Jasmin Jovanović (26) zvani Purta (na fotografiji desno), koji je zbog tuge za prijateljem izvršio samoubistvo.Tragedija se dogodila u ataru sela Plažane, na mestu zvanom Velika livada, gde su momci roštiljali i pili. Navodno je Jasmin pokazivao svoj karabin Draganu, pa je došlo do toga da oružje slučajno opali i Dragan pogine.Na vest o tragediji policija je krenula u poteru za Jasminom verujući da je posle zločina pobegao. Juče ujutro na livadi, nedaleko od kolibe, pronađeno je i telo Jasmina Jovanovića.Tragedija kod Despotovca uznemirila je meštane sela i pokrenula mnoge fantastične priče o vampirima i vlaškoj magiji, koja je vekovima prisutna u ovim krajevima.Prema verovanju, kuća Milutinovića je ukleta.- Još kao mala prolazila sam pored njihove kuće. Umesto ukućana, na prozorima sam viđala neke razbarušene ljude, čupave kose, poput pasa. To su bili vampiri koji su me plašili. Taj san sam stalno sanjala i znala sam da u toj kući nešto postoji, ali nisam znala šta je to - priča Stana Stanković, rođaka Milutinovića, u čijoj je kući odrasla.Dragan Milutinović je, po kazivanju njegove tetke Marine Milosavljević, bio nadničar, vrlo vredan i radio je kod svakog u selu.- Nadnica je gladnica. Sve što danas zaradi, sutra potroši za hranu. Štedeo je i nekako kupio automobil, ali je u nadničenje išao biciklom kako ne bi trošio gorivo - kaže Marina.Tuga se juče uselila i u kuću Jovanovića.- Ne znam gde mi je dete niti šta se desilo. Pući ću od muke - rekla je Jovanka Jovanović, Jasminova majka.R. R.

Prokletstvo Milutinovića

PETORO MRTVIH ZA SEDAM GODINATragedija je teško pogodila Draganovog oca Milana Milutinovića (71), koji je ostao sam u prokletoj kući.

- Za sedam godina kuća i seme nam se zatrlo. Prvo mi je umrla majka Milosava. Kad smo joj davali prvu subotu, umro mi je otac Milorad.

Na 40 dana od majčine smrti umrla mi je supruga Milica. Pre četiri godine udavio mi se sin Ljubiša u 34. godini dok se kupao u Banji Ždrelo usled srčanog udara. Ubistvo Dragana će me dokrajčiti - jada se Milan, otac ubijenog Dragana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track