TRAGEDIJA KOD KRALJEVA: Voz udario u automobil, dvoje poginulo
Foto: Dragana Udovičić

Nesreća

TRAGEDIJA KOD KRALJEVA: Voz udario u automobil, dvoje poginulo

Crna Hronika -

KRALJEVO - Kraljevačka policija saopštila je da su danas oko 15 časova, na obeleženom pružnom prelazu u Adranima kod Kraljeva u vozilu opel kraljevačkih registarskih oznaka stradale jedna muška i jedna ženska osoba.

Do nezgode je došlo prilikom sudara putničkog voza, koji je saobraćao na relaciji Kraljevo - Požega i vozila "opel".

Od povreda zadobijenih u sudaru na licu mesta preminuli su muškarac (50) iz okoline Kraljeva i ženska osoba čiji se identitet utvrđuje.

Nesreća se dogodila najverovatnije kada se Automobil “Opel vektra” kretao iz pravca Adrana ka Jarčujaku i nije se ispred obeleženog pružnog prelaza bez branika zaustavio da propusti voz na relaciji Kraljevo – Požega.Udes je bio jeziv. Nakon “kontakta” voz je automobil bukvalno “mleo” desetak metara po pruzi. “Čula sam jak udarac. Izašla sam iz kuće i videla strašan prizor. Komšija je pozvao policiju i hitnu pomoć, koji su ubrzo stigli, ali putnicima u automobilu nije bilo spasa”, kaže žena čija se kuća nalazi uz prugu. Niko od putnika u vozu koji je naglo kočio nakon udesa nije povređen.

Uviđaj su izvršili, policija, istražni sudija i predstavnici železnice.

Nakon elektrifikacije i rekonstrukcije pruge Kraljevo – Čačak, na ovom delu pruge vozovi se kreću brzinom većom od 50 km/h, ali dvadesetak ukrštanja pruge i uglavnom lokalnih puteva obeleženi su samo “Andrejinim krstom”, bez branika odnosno rampi.

(Tanjug, Beta, Kraljevo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja