TRAGEDIJA: Monah poginuo u vejavici, muž i žena lakše povređeni
Foto: Milica Milovanović

Stravična saobraćajna nesreća na putu Niš-Aleksinac

TRAGEDIJA: Monah poginuo u vejavici, muž i žena lakše povređeni

Crna Hronika -
Ivan Milojević (40) nastradao kad je svojim „fijat stilom“ proklizao i zakucao se u „sitroen“ koji je dolazio iz suprotnog pravca. Zbog jakog snega i vetra vidljivost na putu bila je slaba

NIŠ - Monah Ivan Milojević (40) iz Niša je poginuo, dok su Ivan M. (60) i njegova supruga Katica M. (58), takođe Nišlije, povređeni u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u 12.15 minuta na putu Niš-Aleksinac.Nesreća se dogodila kad je „fijat stilo“ prizrenskih registarskih tablica kojim je upravljao Milojević i koji se kretao iz pravca Niša bočno udario u „sitroen“ niških tablica kojim je upravljao Miroslav M., koji mu je dolazio u susret. Milojević je poginuo na licu mesta, dok je povređeni bračni bar prebačen na lečenjue u nišku bolnicu.Udes se dogodio u industrijskoj zoni ka selu Gornja Toponica, a jedan od uzroka je snažna vejavica koja je juče zahvatila ovaj deo Srbije.Nemaju teške povrede- „Fijat stilo“ se kretao velikom brzinom, proklizao je i zabio se u auto koji je dolazio iz suprotnog pravca. Udarac je bio silovit, odmah mi je bilo jasno da je neko poginuo. Vreme je bilo katastrofalno, sneg je padao, a vetar ga nosio, pa je bila jako slaba vidljivost na putu - ispričao je za Kurir očevidac događaja.Na mesto nesreće izašle su dve ekipe Hitne pomoći, ali i ekipa vatrogasaca, koja je skoro sat vremena izvlačila povređene i telo nastradalog čoveka iz uništenih vozila. Lekari su mogli samo da konstatuju smrt Ivana Milojevića, dok je bračni par prevezen u nišku bolnicu.- Odmah smo sproveli dijagnostiku obe osobe koje su primljena kod nas, u prisustvu abdominalnog i grudnog hirurga i neurohirurga. Ustanovili smo da imaju povrede glave i tela koje su okarakterisane kao lakše. Zbrinuti su u našoj ustanovi, ali će vrlo brzo biti otpušteni kući - rekao je Dejan Petrović iz niškog Urgentnog centra. Snežna prašinaNiška policija zasad se nije izjasnila o uzrocima sudara. Međutim, prema prvim informacijama, stravičnom udesu, osim brze vožnje vozača „fijata“, kumovale su i vremenske prilike. U Nišu od subote pada jak sneg, a na Čamurlijskom putu je juče duvao jak vetar koji je nosio snežnu prašinu i smanjivao vidljivost. Na putu je takođe bilo ugaženog snega, koji je otežavao saobraćaj.

Raščinjen iz SPCSLUŽBOVAO KOD ARTEMIJAKako saznajemo, Ivan Milojević nije svešteno lice SPC.- On je raščinjen jer je prišao sekti vladike Artemija. Oni imaju svoju crkvu na ulazu u Gornju Toponicu - kaže izvor iz SPC.

HRONOLOGIJA / UDESI U KOJIMA SU UČESTVOVALI SVEŠTENICI17. februar 2015 - U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Šapca poginuli su popadija Maja Piljanović (30) i njen dvogodišnji sin M. P., dok su sveštenik Siniša Piljanović (30) i četvorogodišnja ćerkica V. P. preživeli. Nesreća se dogodila kad je „fijat punto“ kojim je upravljao Piljanović sleteo s puta i udario u betonski stub.1. avgust 2015 - Radivoje Panić (54), starešina Hrama Sveti Sava u Beogradu, teško je povređen, dok su njegova supruga Tatjana (45), sin Nikola (18) i desetogodišnja ćerka Simeona poginuli u udesu u Makedoniji. Panić, koji je upravljao „reno meganom“, udario je u automobil ispred sebe, a potom u metalni stub.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track