TRAGEDIJA NA SALAŠU: Popravljao traktorsku prikolicu, ona mu pala na glavu
Foto: Sasa Urosev

Poginuo na licu mesta

TRAGEDIJA NA SALAŠU: Popravljao traktorsku prikolicu, ona mu pala na glavu

Crna Hronika -
Peter R. (71) iz Gornjeg Brega kod Sente, stradao kad ga je prilikom zavarivanja, smrtno povredila stranica prikolice

SENTA - Peter R. (71) iz Gornjeg Brega kod Sente, stradao je u utorak popodne na salašu prilikom popravke traktorske prikolice. Dok je sa sinom vario deo na prikolici, stranica se otkačila i smrtno ga povredila tako što mu je pala na glavu.

-Pomoći za nesrećnog paora nije bilo. Kad su policija i Hitna pomoć izašli na lice mesta, mogli su samo da konstatuju smrt- potvrdio je Kuriru izvor blizak istrazi.

Nažalost, ovakve tragedije u ovom delu Vojvodine nisu neuobičajene. Prošlog meseca je jedan poljoprivrednik iz Mola kod Ade, stradao pri pokušaju da promeni gumu na beraču kukuruza koji mu je pao na grudi i usmrtio ga. Užasna nesreća dogodila se dok je sa sinom na njivi skidao kukuruz.

Krajem septembra jedan zemljoradnik iz Kikinde se okliznuo pri pokušaju da traktor, koji je bio u brzini, startuje direktnim paljenjem. Pao je pravo pod točak koji je prešao preko njega. Od zadobijenih povreda nesrećni čovek je preminuo.

Povređivanja pa i pogibije zemljoradnika nisu retke. Nesreće se najčešće dešavaju tokom jesenjih poljoprivrednih radova. Tada se zbog nepažnje ili umora dešava da poljoprivredne mašine zemljoradnike ubiju ili osakate, tako što im otkinu prste ili cele udove.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track