TRAGEDIJA U FABRICI U VRŠCU: Radnik pregazio kolegu viljuškarom
Foto: Dado Đilas/Ilustracija

Užas u krugu fabrike „Svislajon“

TRAGEDIJA U FABRICI U VRŠCU: Radnik pregazio kolegu viljuškarom

Crna Hronika -

Predrag se sam ponudio da mu pomogne i pridrži mu kartone, da se ne bi razleteli, jer je duvao jak vetar. Tada ga je, iznenada, zakačio krampon od točka viljuškara, oborio ga i pregazio

VRŠAC - Predrag Maksimović (51), radnik firme „Fokus protekt“ iz Vršca, poginuo je kada ga je u krugu fabrike „Svislajon“ u Vršcu viljuškarom pregazio kolega M. Z. (52). Tragedija se dogodila u utorak, dok su Predrag i M. Z. čistili krug fabrike.

- M. Z. je natovario viljuškar paletama sa džakovima i kartonom, koje je trebalo da preveze do kontejnera.

Predrag se sam ponudio da mu pomogne i pridrži mu kartone, da se ne bi razleteli, jer je duvao jak vetar. Tada ga je, iznenada, zakačio krampon od točka viljuškara, oborio ga i pregazio. Maksimović je nakon nesreće bio živ, ali je preminuo na putu za Urgentni centar u Beogradu - kaže za Kurir očevidac nesreće.Protiv M. Z. podneta je krivična prijava zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. Žiža Ilak, vlasnik firme „Fokus protekt“, kaže za Kurir da očekuje da će istraga utvrditi šta se tačno desilo.

- Moja firma se bavi održavanjem i čišćenjem kruga fabrike „Svislajon“. Nisam bio tu kada se desila tragedija. Poznavao sam i preminulog radnika i M. Z.

Oni su bili vredni kao mravi i družili su se kao da su porodica. Predrag je bio odličan radnik, uvek je svima želeo da pomogne. Verujem da je ova tragedija splet nesrećnih okolnosti - rekao je Ilak.M. I.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track