TRAŽIO 800.000 EVRA Miroslav Bogićević: Dinkić me je reketirao
Foto: Zorana Jevtić

Vlasnik „Farmakoma“ izneo teške optužbe

TRAŽIO 800.000 EVRA Miroslav Bogićević: Dinkić me je reketirao

Crna Hronika -

Sve je namešteno da bi se uništila kompanija, a u toj nameštaljki učestvovao je Mlađan Dinkić, koji mi je tražio 800.000 evra kako ne bi odmogao „Farmakomu“

BEOGRAD - Miroslav Bogićević, vlasnik „Farmakoma“, kome je juče počelo suđenje u Specijalnom sudu, rekao je da mu je bivši ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić tražio ogromnu sumu novca kako bi njegova kompanija opstala.

- Sve je namešteno da bi se uništila kompanija, a u toj nameštaljki učestvovao je Mlađan Dinkić, koji mi je tražio 800.000 evra kako ne bi odmogao „Farmakomu“. Rekao je kako je to dobro za mene, i da će polovina te sume ići njemu, a polovina košarkaškom klubu - izjavio je Bogićević juče pred Specijalnim sudom i dodao da se Dinkić tada nalazio na čelu Upravnog odbora Sberbanke.On je dodao da je „Farmakom“ bio jaka firma, čiji je samo rudarski deo procenjen na 2,5 milijardi dolara.

- Šteta nije nastala jer smo mi to želeli, već zato što su Findomestik i Sberbanka blokirale „Farmakom“, iako im nismo dugovali ništa. Tada je nastao problem i protiv njih smo podneli krivične prijave - izjavio je biznismen.Bogićević i još šestoro optuženih terete se za nezakonito odobravanje i korišćenje 32 kredita Privredne banke Beograd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track