TREBALO IM TRI DANA: U Prištini uhapšen Aljbin Kurtija zbog bacanja suzavca u Skupštini
Foto: Twitter

Privođenje

TREBALO IM TRI DANA: U Prištini uhapšen Aljbin Kurtija zbog bacanja suzavca u Skupštini

Crna Hronika -
Sve ostale policijske mere će biti preduzete u konsultacijama i korodinaciji sa nadležnim tužilaštvom, rekao je portparol Policije Kosova Baki Keljani

PRIŠTINA - Kosovska policija potvrdila je večeras da je postupajući po nalogu nadležnog tužilaštva na ulazu u Prištinu privela poslanika Skupštine Kosova i bivšeg lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija i sprovela ga u policijsku stanicu na ispitivanje.

"Sve ostale policijske mere će biti preduzete u konsultacijama i korodinaciji sa nadležnim tužilaštvom", rekao je portparol Policije Kosova Baki Keljani za agenciju Beta. U međuvremenu hapšenje je potvrdio i pokret Samoopredeljenje.

"Sada ga šalju u policijsku stanicu Centar u ulici Luana Haradinaja", navedeno je u saopštenju Samoopredeljenja.

Samoopredeljenje je pozvalo aktiviste stranke i sve građane da se okupe ispred Policijske stanice u koju je prebačen Kurti.

Aljbin Kurti
Aljbin Kurti

"Policijska država ne može da prođe. Građanska reakcija je neodložna", poručeno je u saopštenju pokreta. Poslanici opozicionih partija, pokreta Samoopredeljenje i Alijanse za budućnost Kosova 8. oktobra su blokirali rad Skupštine Kosova u znak protesta zbog Briselskog sporazuma Prištine i Beograda, a u jednom momentu Kurti je aktivirao suzavac u sali. Prištinski mediji javili su tada, pozivajući se na izjave pravnih stručnjaka, da bi zbog toga Aljbin Kurti mogao da bude osuđen na kaznu zatvora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track