TROJICA RADNIKA MEDNE NAĐENI MRTVI Kovačevići: Strašno je, ali sad bar možemo da ga sahranimo
Foto: Fonet

Trojica zatrpanih radnika nađeni mrtvi

TROJICA RADNIKA MEDNE NAĐENI MRTVI Kovačevići: Strašno je, ali sad bar možemo da ga sahranimo

Crna Hronika -

Ivana,supruga Dejana Kovačevića, čiji su posmrtni ostaci prona|eni, kaže da je porodici, uprkos tragediji, Laknulo jer su i zvanično obavešteni o onome što su znali još prvog dana

KRAGUJEVAC - Koliko god da nam je teško, ipak smo osetili olakšanje kad su nam sinoć iz vojske saopštili da su pronađeni ostaci tela mog Dejana. Zapravo, samo smo zvanično saznali ono što smo znali još od utorka po podne - da je mrtav.

Dvoje dece ostalo samo... Željko Nikolić
Dvoje dece ostalo samo... Željko Nikolić

Ovo je za Kurir izjavila Ivana Kovačević, supruga Dejana Kovačevića, koji je sa još trojicom kolega stradao u stravičnoj eksploziji koja se dogodila u utorak u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, a čiji su posmrtni ostaci pronađeni.- Kad su nam saopštili vest, iz vojske su zatražili da uzmu briseve od Dejanovog brata Dalibora i roditelja radi DNK analize. Dejan je poginuo na istom mestu sa svojim kolegom Željkom Nikolićem i njihova tela su raskomadana. Zbog toga je bitno da se pomoću DNK analize razdvoje delovi tela njih dvojice - kaže potresena Ivana.Ćerka: Tata je zatrpanU porodici Željka Nikolića nisu bili voljni za razgovor s novinarima.- Željko je bio samohrani otac. Ima dve ćerke, jedna ide u osnovnu, a druga u srednju školu. Mlađa je za tragediju saznala od nastavnice u školi. Bilo je veoma potresno, bukvalno je iskočila iz klupe kad su saopštili da se u fabrici u kojoj radi njen otac dogodila eksplozija - pričaju očajni rođaci.- Tata je ostao tamo, on radi u tom zavodu - rekla je u školi na času dvanaestogodišnja Nikolićeva ćerka.

Dani sreće... Porodica Kovačević
Dani sreće... Porodica Kovačević

I telo kapetana Darka Kostića je pronađeno. - Komisija za ispitivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja koju je formirao ministar odbrane počela je sa radom - saopštilo je Ministarstvo odbrane.Potpukovnik Miroslav Perišić sahranjen je juče uz najviše vojne počasti na Varoškom groblju u Kragujevcu. Perišićevoj supruzi Violeti, sinu Veljku i majci Zori saučešće su izjavili ministar odbrane Zoran Đorđević i visoki vojni zvaničnici.Ispraćen uz „Tamo daleko“- Govori malo, a čini mnogo. Ne preziri nijednog čoveka. Ne pravi sebi venac da bi sebe veličao. Nastoj da budeš čovek. Eto, takva je ljudina bio naš i vaš Miroslav, moj drug s Vojne akademije. A kakav je oficir bio, svedoče činjenice da je nosilac nekoliko vojnih odlikovanja i da je pored pet redovnih unapređenja zavredeo i vanredno ratno unapređenje u čin majora za ratne zasluge 1999. godine - rekao je pukovnik Milan Popović, komandant 250. raketne brigade.

- Voleo sam ovog čoveka, jer je on voleo narod. Kao oficir, naučio je da sluša. Zato je znao i da zapovedi - rekao je episkop šumadijski. Dok je sanduk sa telo oficira spuštan u raku, odsvirana je melodija pesme „Tamo daleko“.

Miroslav Lazanski o nesrećiPOŽAR, PA DVE EKSPLOZIJETrebalo bi da neko iz Ministarstva odbrane objasni šemu kako izgleda krug zavoda. Kao što konzerva ima vek trajanja, tako ima i barut. Nakon nekoliko godina, odvaja se barut od čaure i u ovom objektu se upravo to radi. Da li je došlo do visoke koncentracije iscurelih barutnih gasova u vazduhu ili se nešto drugo zapalilo, uglavnom, ono što je poznato jeste da je prvo došlo do požara, pa tek onda do dve eksplozije - rekao je vojni komentator Miroslav Lazanski za Pink.

KragujevacDAN ŽALOSTIGradsko veće Kragujevca je sinoć današnji dan proglasilo danom žalosti, a gradonačelnik Radomir Nikolić uputio je telegrame saučešća porodicama.Saučešće je uputio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Orden Svetog Simeona MirotočivogVLADIKA GA POSMRTNO ODLIKOVAOVladika Jovan posmrtno je dodelio potpukovniku Perišiću Orden Svetog Simeona Mirotočivog prvog stepena, jedno od najviših crkvenih priznanja, koje se dodeljuje izuzetnim poklonicima crkve. Episkop je orden predao Perišićevom sinu Veljku. Predstavnici vojske predali su Perišićevoj supruzi zastavu Srbije u ime „zahvalne otadžbine“.

Bogdan Vranješević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track