TUGA: Odbojkašica Dejana Ludoški (24) poginula na putu do crkve
Foto: Glenville State College

Telo stiže u Srbiju

TUGA: Odbojkašica Dejana Ludoški (24) poginula na putu do crkve

Crna Hronika -

Hvala svim njenim drugovima iz Amerike i Srbije što su mi pomogli, pošto u ovakvom stanju ne bih izdržala put, kroz suze kaže Dejanina mama Maja za Kurir

GLENVIL - Posmrtni ostaci odbojkašice Dejane Ludoški (24), koja je u ponedeljak poginula u saobraćajnoj nesreći u američkom gradu Glenvilu, biće dopremljeno u Srbiju sledeće nedelje. Telo će u Beogradu preuzeti majka Maja.Dejanine kolege s koledža Glenvil stejt organizovali su akciju prikupljanja novca.- Svi su urgirali da mi se dete vrati kući i, eto, Deki stiže... Čekam je, valjda će mi brzo doći. Hvala svim njenim drugovima iz Amerike i Srbije što su mi pomogli, pošto u ovakvom stanju ne bih izdržala put - kroz suze kaže Dejanina mama Maja za Kurir.

Neutešna žena objašnjava da je za tragediju čula od Dejanine prijateljice iz Amerike.

- Moja ćerka je tog dana krenula u crkvu, kao što je i inače činila, jer je bila veliki vernik i patriota. Na tom putu, ispred nje se našao traktor koji je ona htela da obiđe. Dok ga je obilazila, iz suprotnog smera se pojavio kamion i odneo je zauvek. Nije brzo vozila, bila je pažljiva, ali eto, valjda je sudbina htela da ostanem bez jedinog deteta. Ne znam zašto - očajna je Maja.I Dejanine kolege s koledža za nju imaju samo reči hvale.

- Bogati smo što smo je poznavali. Širila je ljubav svima nama i imala neodoljivi osmeh. Stalno je pričala o svojoj domovini Srbiji i njenoj kulturi. Zahvaljujući njoj, i mi smo zavoleli Srbiju. Neka joj je večna slava - rekao je jedan od brojnih Dejaninih prijatelja koji su se u utorak okupili u dvorištu koledža i u njenu čast pustili hiljade balona na nebo.Dejana je u Ameriku otišla 2010, gde je igrala odbojku u školskom timu. Odbojku je igrala i u Beogradu, i to u OK Obilić.J. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track