TUGA U BAVANIŠTU: Mala Una dozivala mrtvog oca i sestricu!

Porodica Imbra stradala u sudaru sa šleperom

TUGA U BAVANIŠTU: Mala Una dozivala mrtvog oca i sestricu!

Crna Hronika -
Vladimir Imbra i šestomesečna ćerka Lana nisu preživeli sudar, supruga Jelena i ćerka Una teško povređene

BELA CRKVA - Vladimir Imbra (36) iz Beograda i njegova šestomesečna ćerka Lana poginuli su, dok su supruga Jelena (36) i ćerka Una (4) teško povređene u nesreći na izlazu iz Bavaništa kad je na njihov „reno“ u krivini naleteo kamion koji je vozio Miljan L. (43). Kako saznajemo, četvoročlana porodica krenula je kod rodbine u Belu Crkvu na Karneval cveća.Nesreća se dogodila u petak oko 19 časova u Bavaništu kod Pančeva. Kamion se kretao iz pravca Kovina ka Bavaništu i velikom brzinom uleteo u krivinu.Prikolica zakačila auto- Pokušao je da izbegne automobil i skrenuo naglo udesno, ali po inerciji prikolica je nastavila pravo i udarila u levu stranu „renoa“, koji je išao ka Beloj Crkvi. Kola su od siline udara odletela nekoliko metara s kolovoza i prevrnula se na krov - objasnio je izvor Kurira blizak istrazi. Prema njegovim rečima, devojčicu je od težih povreda spaslo sedište.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Putnicima iz „renoa“ prvi su u pomoć pritekli meštani Bavaništa, koje je uznemirio strahovit udarac.- Pomislila sam da se deo kuće srušio, ali ubrzo sam na ulici videla saobraćajnu nesreću. Kola su bila u kanalu na krovu i potpuno uništena. Iz njih su komšije prvo izvukle devojčicu, koja je plačući dozivala mamu - rekla je za Kurir Ružica Vidanović, koja živi u blizini.

SVEDOK Ružica Vidanović: Devojčica se tresla, pitala me je Šta je s mamom i sekom - Foto: Nebojša Mandić
SVEDOK Ružica Vidanović: Devojčica se tresla, pitala me je Šta je s mamom i sekom - Foto: Nebojša Mandić

Ona objašnjava da muškarac za volanom nije davao znake života, a žena koja je s decom sedela pozadi imala je povredu glave.- Lice joj je bilo obliveno krvlju i bila je bez svesti. Devojčica se tresla od straha, plakala je, ali mi je rekla da se zove Una i da je u kolima njena mala seka. Rekla sam komšijama da traže bebu i našli su je ispod sedišta. Davala je znake života i zajedno s majkom prevezene su u Urgentni centar - navela je sagovornica Kurira.Vidanovićeva dodaje i da je devojčica imala povredu na glavi i da joj je rekla da su krenuli kod bake i deke.- Pitala me je plačući: „Da li je moja mama živa i šta je sa tatom i sekom?“ Nisam znala šta da kažem detetu - priča potresena žena.Porodica Imbra već nekoliko godina živi u Beogradu. Oni su u petak krenuli u Belu Crkvu kod Vladimirovih i Jeleninih roditelja na Karneval cveća.

Šokirani roditeljiVladimiru u Beloj Crkvi žive roditelji, majka Smilja i otac Jovan, a ima i starijeg brata, koji živi i radi u Americi.- Trebalo je oko 21 sat da stignu. Kako ih nije bilo, zvala sam ih na mobilni, ali se niko nije javljao. Nekoliko sati kasnije policija nam je rekla šta se dogodilo - rekla je Smilja komšinici.Ništa bolja situacija nije bila ni u kući Jeleninih roditelja Snežane i Pere Markovića.- Pera je otišao u Beograd u Urgentni centar, a Snežana spava, pod jakim je sedativima. To je jedna ugledna i dobra porodica. Niko od nas ne može da poveruje kakva ih je sudbina zadesila - kazao nam je jedan od komšija koji je izašao iz zgrade u kojoj žive Marković.Vozač Miljan L. je priveden i njemu je određeno policijsko zadržavanje.

Vladimir vozio kola kod majstoraNE VREDI NI DOBAR AUTOPrijatelj porodice kaže da je Vladimir kontrolisao auto i da je sve bilo u redu.- Rekao mi je da će odvesti auto kod majstora jer vozi decu. I uradio je to, sve je bilo u redu, ali šta vredi - priča prijatelj.Inače, Vladimir je kao dete imao srčanih problema i u šestoj ili sedmoj godini bio je na operaciji u Londonu.- Sećam se da je firma PIK „Južni Banat“, gde su mu radili roditelji, sakupljala novac za operaciju, koja je uspešno urađena i više nije imao problema - kaže prijatelj porodice Imbra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track