TUGA U NOVOM SADU: Sahranjena veslačica koja se utopila u Dunavu
Foto: Slađana Stojanović

Mučna tišina

TUGA U NOVOM SADU: Sahranjena veslačica koja se utopila u Dunavu

Crna Hronika -

PETROVARADIN - U mučnoj tišini, koju su s vremena na vreme prekidali jauci majke, oca i braće,na Novom groblju U Petrovaradinu, sahranjena je K.K. (16), veslačica VK “Danubius“ iz Novog Sada, koja se 7. maja, za vreme treninga, udavila u Dunavu.

Na poslednji ispračaj Kaću su pored roditelja Tanje i Vjekoslava, te braće Matije i Luke, ispratili rukovodstvo i veslačice i veslači VK Danubijus 1885 obučeni u dresove njenog kluba, članovi Sokolskog društva Vojvodina, profesori i učenici sportskog odelenja drugog razreda Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj”, kao i mnogobrojni Katarinini prijatelji.

- Katarina, uvek ste je mogli videti u prvim klupama, u prvim redovima da razredu pruži podignutu ruku. Uvek je imala dogovštinu koju bi ispričala i nasmejala nas. Njemo mesto u klupama prazno stoji, dok u našim srcima još postoji - prenela je poruku drugova iz razreda, jedna od drugarica.

Podsećamo da se Katarina utopila 7. maja, a telo joj je pronađeno 17 dana kasnije. Veslačica je stradala na treningu kada je veslajući Dunavom ispala iz čamca i udarila u usidrene barže.

(Tekst i foto: Slađana Stojanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track