TUGA U SELU ALAKINCE KOD SURDULICE: Mladić (19) se utopio u akumulacionom jezeru
Foto: Tatjana Stamenković

Drugovi obavestili policiju o tragediji

TUGA U SELU ALAKINCE KOD SURDULICE: Mladić (19) se utopio u akumulacionom jezeru

Crna Hronika -

VRANJE - Devetnaestogodišnji Aleksandar Spasić iz sela Alakince kod Surdulice utopio se u sredu popodne u akumulaciji hidroelektrane Vrla 3 u Masurici, potvrđeno je Kuriru u PU Vranje.

Kako se nezvanično saznaje mladić je bio neplivač i sa svojim vršnjacima otišao je na kupanje i oko 18 časova i nestao u jezeru. Aleksandrovi drugovi su obavestili policiju o nesreći.

- Ne znam šta da vam kažem, u šoku sam potrešeno je celo selo. Otac Branko je stopostotni invalid preživeo je pre četiri godine u Mačkatici strujni udar. Aleksandar ima starijeg brata koji je nedavno diplomirao. Porodica jetim povodom organizovala na jučerašnji dan ručak. Oni su ga čekali kući, a mali je nastradao, to je katastrofa. Alakince je veliko selo nema koga ova tragedija nije potresla– priča komšija M.P.

Pema njegovim rečima porodici je tragičnu vest saopštila policija u prisustvu lekara Hitne pomoći oko 18 i 30 sati u sredu kada je nesrećni mladić nastradao.

- Aleksandar (1997) i njegov brat su izuzetno dobra deca. Aleksandar je ove godine završio Tehničku školu u Surdulici, maturirao je pre dvadesetak dana. Ta deca su mirna i tiha ne znam da li su nekada nekoga uvredili.Njihov otac se muči kao Isus, a ovakva sudbina ih zadesi. Ne znam bolju decu u selu od njih, mladići za primer strašna tragedija- priča komšija.

Spasilačke ekipe i ronioci su angažovani, a beživotno telo mladića nađeno je na dnu jezera nakon što je ono ispumpano.

Surduličke hidroelektrane koriste kanal za Vrlu 4.To je otvoren kanal koji odvodi vodu sa hidroelektrane Vrla 3 prema hidroelektrani Vrla 4. Kanal je dubine preko tri metra i u tom delu nije ograđen.

-Inače se kanal koristi leti za kupanje. Koriste ga meštani Masurice ali i okolnih mesta. Ljudi dolaze tu da bi se rashladili, tako je godinama, nažalost kanal nije zaštićen – pričaju Masuričani.

(TEKST I FOTO: T. S.)

TRAGEDIJA U KRAGUJEVCU: Utopio se dečak (10) u jezeru u Šumaricama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track