U KOTORU UHAPŠENO DVOJE: Sprečeno ubistvo budvanskog biznismena
Foto: Dragan Kadić

bili na merama praćenja

U KOTORU UHAPŠENO DVOJE: Sprečeno ubistvo budvanskog biznismena

Crna Hronika -
Efikasnom akcijom crnogorske policije, uz koordinaciju sa crnogorskim tužilaštvom, sprečen je nastavak obračuna članova dva narko klana sa područja Budve i Kotora

KOTOR - Dve osobe osumnjičene da su planirale likvidaciju budvanskog kontroverznog biznismena, koji je već duže na policijskom spisku osoba iz kriminalnog miljea, uhapšene su u Kotoru, a jedan od njih je iz Crne Gore, dok je druga osoba strani državljanin - iz zemlje okruženja.

Uhapšeni će danas biti privedeni višem državnom tužiocu koji će se izjasniti o njihovom zadržavanju, a prema pisanju podgoričkog dnevnika osumnjičeni su bili pod intenzivnom operativnom obradom nekoliko poslednjih dana.

Akcija, koja je izvedena tokom noći između ponedeljka i utorka, usledila je nakon što su iz crnogorske policije procenili da je izvesna opasnost od izvođenja plana likvidacije.

Prema dostupnim informacijama, efikasnom akcijom crnogorske policije, uz koordinaciju sa crnogorskim tužilaštvom, sprečen je nastavak obračuna članova dva narko klana sa područja Budve i Kotora.

Kasno sinoć policija je pretresla stanove i lokacije za koje se osnovano sumnja da su ih koristili osumnjičeni i prilikom jednog pretresa su pronađena dva falsifikovana pasoša, za koje se sumnja da su osumnjičeni planirali da ih iskoriste nakon zločina.

Preliminarni rezultati istrage iniciraju da su osumnjičeni oformili grupu od više članova, zbog čega postoji sumnja da će uslediti nova hapšenja.

Prema saznanjima "Pobjede", policija sumnja da se radi o međunarodnom obračunu narko kartela koji je počeo još u Valensiji 2014. godine, kada je nestala velika količina kokaina. Tada su počele i međusobne optužbe i surova razračunavanja do tada udruženih kriminalnih gangova sa područja bivše Jugoslavije, ali i država članica Evropske unije.

( Tanjug/Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja