UBI GA PREJAKA REČ: Kokan pričao o zlu i krvi, pa zaradio krivičnu prijavu
Foto: Dragana Udovičić

Reditelj pod lupom policije

UBI GA PREJAKA REČ: Kokan pričao o zlu i krvi, pa zaradio krivičnu prijavu

Crna Hronika -
Predsednik Nezavisnog sindikata kulture Zoran Đuričić podneo je Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Mladenovića, kojom ga tereti za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

BEOGRAD - Predsednik Nezavisnog sindikata kulture Zoran Đuričić podneo je Višem tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv reditelja Kokana Mladenovića, kojom ga tereti za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Krivična prijava protiv Mladenovića je dostavljana Višem tužilaštvu i od 18. avgusta je u policiji radi prikuljanja potrebnih obaveštenja, rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić. Ona je precizirala da je krivična prijava podneta zbog krivičnog dela izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.

Detalji krivične prijave se ne iznose u javnost, a Đuričić je juče za Televiziju N1 rekao da je prijavu podneo iz ličnih razloga i nije želeo da o tome govori, napominjući da ga štiti zakon o zaštiti uzbunjivača.Početkom juna Mladenović je dao intervju koji je objavljen pod naslovom: "Ovoliko zlo mora biti ugušeno u krvi, devedesete su došle na naplatu", a koji je na jednoj pres konferenciji prokomentarisao i predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara premijer je rekao da je sramota da radnici iz kulture koriste takve reči, te da je sramota blaga reč kojom bi to opisao. Saslušanje Mladenovića, za koje mediji navode da je zakazano za utorak, biće održano najverovatnije u beogradskoj policiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track