UBICA IZ BUDVE PRIZNAO ZLOČIN I RASKRINKAO CELU GRUPU: Ubio sam Vidakovića, Sloba naredio smaknuće
Foto: Printscreen Youtube

Šokantan odbrana

UBICA IZ BUDVE PRIZNAO ZLOČIN I RASKRINKAO CELU GRUPU: Ubio sam Vidakovića, Sloba naredio smaknuće

Crna Hronika -

BEOGRAD - Miloš Vojnović, priznao je u Specijalnom sudu u Beogradu da je bio deo kriminalne grupe koja je ubila NIkolu Bojovića kao i Miloša Vidakovića u Budvi.

Na samom početku izlaganja, on je rekao da je nastao "pravi haos posle ubistva rođenog brata Luke Bojovića" koji je likvidiran 28. aprila 2013. u Beogradu, i da je tad napravljen spisak za likvidaciju.Vojnović je juče do najsitnijih detalja opisao ulogu svakog od optuženih u dva ubistva.

- Sloba (optuženi Slobodan Šaranović) naručio je ubistvo Nikole Bojovića jer je smatrao da je Luka Bojović kriv za ubistvo njegovog brata Branislava. Ja i Miloš Delibašić nismo imali nikakve veze sa tim, Miloš mi je rekao da je Sloba to uradio na svoju ruku i siguran sam da nije znao da će to da uradi - ispričao je optuženi Vojnović koji je dodao i da su međusobom komentarisali da će sigurno policija da posumnja na njih.

Kako je naveo, tada su čuli da prijatelji Luke Bojovića pripremaju osvetu i da nameravaju likvidaciju i zbog toga su oni odlučili da ubiju Luku Đurovića kao i Filipa Koraća.

- Mi smo krenuli u sve to zašto što su nas krivili za nešto što nismo uradili - rekao je Miloš Vojinović i pokušao da objašnjava koga je sve trebalo da ubiju.

Miloš Vidaković
Miloš Vidaković

- Luku Đurovića je trebalo da ubijemo u Baru. Iznajmljen je stan. Međutim, iskomplikovalo se jer je Sloba Šaranović dobio informaciju da nam veća opasnost preti od Koraća - ispričao je on i izneo detalje o tome kako su u šumi vežbali gađanje na plastičnim lutkama i dogovarali detalje.

Prema njegovim rečima, u Budvi im se tada priključio optuženi Slaviša Novaković i oni su tada iznenada odlučili da ubiju Miloša Vidakovića iz Pančeva.

Hapšenje Slobodana Šaranovića
Hapšenje Slobodana Šaranovića

- Ne znam šta je bio razlog, nisu hteli da mi kažu, čuo sam da je bio neki problem oko žene. Miloš mi je samo rekao da je "ispao problem" - rekao je Vojnović koji je detaljno ispričao kako je kritične večeri 1. jula 2013. po Starom gradu tražio Vidakovića, a onda pucao na njega.

- Novaković je vozio motor a ja sam pucao. Imao sam kapu, kao za pecanje. Pucao sam u Vidakovića i nekoliko puta u vazduh dok sam bežao - priznao je on.

Šaranović traži ukidanje pritvora

Slobodan Šaranović, za kojim je raspisana poternica Srbije, preko advokata je od Specijalnog suda zatražio da ukine poternicu za njim kao i rešenje o pritvoru, jer želi da dođe i da iznese odbranu. Međutim, sud ovaj zahtev nije prihvatio.

Optuženi Miloš Vojnović, je više puta tokokom izlaganja izjavio, da je od Delibašića čuo da su odobrenja za likvidacije, kao i novac za njihove pripreme dobijali od Šaranovića.- Da pojasnim, ja nikada nisam sedeo sa njim, to mi je prenosio Miloš - rekao je Vojnović.

BONUS VIDEO:

(KURIR TV) NOVI SNIMAK EKSPLOZIJE NA VOŽDOVCU: Pogledajte kako vade ZAPALJENOG čoveka iz raznetog vozila!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track