UBICA IZ KANTRIMENA ISEKAO VENE: Marko Milićev hteo da se ubije!

Centralni zatvor

UBICA IZ KANTRIMENA ISEKAO VENE: Marko Milićev hteo da se ubije!

Crna Hronika -
Prebačen na VMA: Optuženi za smrt Luke Jovanovića na Brankovom mostu prebačen na kliniku, a posle ukazane pomoći vraćen u zatvorsku bolnicu

BEOGRAD - Marko Milićev (34), koji se sumnjiči da je 25. jula prošle godine „mini kantrimenom“ na Brankovom mostu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je nastradao Luka Jovanović (21), pokušao je juče da se ubije u pritvoru Centralnog zatvora.Kako Kurir saznaje, Milićev je presekao vene, ali su mu povrede brzo sanirane.Upotrebio žilet- Najverovatnije je izvukao žilet iz plastičnog brijača, koji je pritvorenicima dostupan zbog održavanja lične higijene. Naneo je sebi posekotine na podlaktici. Srećom, zatvorski stražari i osoblje bolnice odmah su reagovali i ukazali mu pomoć. Rane nisu bile duboke, ali je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju, gde su mu sanirane povrede, i vraćen je na odeljenje psihijatrije bolnice u Centralnom zatvoru - kaže izvor Kurira iz istrage.Kako saznajemo, Milićev je svestan, ali je u vrlo teškom psihičkom stanju.- Prošlo je tačno šest meseci od nesreće na Brankovom mostu. Na današnji dan Luka Jovanović je preminuo u bolnici. U početku se Milićev dobro držao, delovalo je da je psihički jak. Međutim, u poslednje vreme potpuno je potonuo. Slabo komunicira, deluje slomljeno. Verovatno je u potpunosti postao svestan šta je uradio i situacije u kojoj se našao - kaže izvor Kurira.

Pre tačno šest meseci u bolnici je preminuo Luka Jovanović
Pre tačno šest meseci u bolnici je preminuo Luka Jovanović

Na sudu 10. februaraNa poslednjem suđenju, na koje je iz pritvora doveden u Palatu pravde prošlog četvrtka Milićev je delovao odsutno.- Spuštene glave gledao je u jednu tačku, bez ikakvih reakcija. Pustio je i bradu - kaže sagovornik Kurira i podseća da je i taj pretres bio odložen zbog štrajka advokata.Milićev bi odbranu prvi put trebalo da iznese 10. februara. Osim njega, optužen je i njegov kum Bratislav Vesović, kao i taksista Saša Janković. Devojke koje su bile saputnice, kao i Nikola Lepen, posle nagodbe s Trećim osnovnim tužilaštvom zbog pomaganja Milićevu osuđene su na kaznu kućnog zatvora.

Slučaj Ada HujaI JOVANOVIĆ SEKAO VENEDušan Jovanović (19), vozač BMW koji se sumnjiči da je skrivio nesreću na Adi Huji u kojoj je nastradalo troje njegovih prijatelja, pokušao je krajem novembra da se ubije u pritvoru na isti način kao i Marko Milićev. Jovanović je tada navodno rekao da ne može da izdrži grižu savesti zbog smrti prijatelja.

HronologijaUHAPŠEN U KINI- 25. jula 2013. Milićev brzinom od 110 kilometara na sat udario Luku Jovanovića i pobegao s lica mesta- dva dana kasnije Jovanović je podlegao povredama u bolnici, a Milićev je pobegao iz Srbije- krajem avgusta uhapšen je u Kini, odakle je deportovan u Srbiju- do danas nije iznosio odbranu jer su advokati bili u štrajku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track