UBICA OSTAVIO KOMENTAR NA SAJTU KURIRA: Konačno je slobodna, ne tražite je!

Potencijalni ubica na sajtu Kurira napisao

UBICA OSTAVIO KOMENTAR NA SAJTU KURIRA: Konačno je slobodna, ne tražite je!

Crna Hronika -

Naš portal je 2. aprila, u 20.51, prvi objavio informaciju o pevačicinom nestanku,a četiri sata nakon toga ostavljena je poruka anonimnog autora koja bi mogla da pomogne istrazi

BEOGRAD - Samo nekoliko časova pošto je nestala Jelena Krsmanović Marjanović (33) u divljem naselju Crvenka kod Borče i objavljen tekst o njenom nestanku na sajtu Kurira, ostavljen je jeziv komentar koji bi mogao da odvede nadležne do ubice pevačice!Naime, Kurir je 2. aprila, u 20.51, prvi na portalu objavio informaciju o pevačicinom nestanku, a ubrzo potom, posle četiri sata, reagovala je i policija.

Dok su prvobitne informacije bile da je reč o marketinškom triku, misteriozni čitalac pod pseudonimom je na sajtu Kurira ispod teksta o nestanku Krsmanovićeve napisao: „Konačno slobodna, pobegla na jedini mogući način. Ne tražite je.“

U tom trenutku nije se znalo da je pevačica ubijena.

Lični pečatPsiholog Milan Kostić za Kurir kaže da bi svaki takav komentar trebalo veoma ozbiljno shvatiti.- Ništa nije isključeno, ali pošto je nestala javna ličnost, pojedinci koji iznose stavove po portalima ispoljavaju često i svoje skrivene namere. To im donosi satisfakciju - smatra Kostić.On dodaje da je u šarenilu mogućih autora teško prepoznati da li ovakav komentar ima uporište u istini, ali da bi ga u svakom slučaju trebalo ispitati.- Istražni organi mogu pomoću ovog komentara doći do njegovog autora i proveriti njegovu eventualnu umešanost u ubistvo. Čak i ako nije reč o nekome ko je umešan, morao bi da objasni odakle mu pretpostavka da je ne treba tražiti - kaže Kostić.Inače, policija je prošle nedelje imala još jedan pretres kuće Marjanovića kad su slikali kuću, pomerali tepih i odneli garderobu i druge stvari na dodatnu analizu. Kako Kurir nezvanično saznaje, rezultati te analize mogli bi biti poznati u narednim danima.- Te stvari su odnete i s njih su uzeti uzorci kako bi se utvrdilo da li ima tragova krvi - kaže za Kurir izvor blizak istrazi.Vole da se eksponiraju- Prema dosadašnjim informacijama, gotovo je sigurno da pevačica nije ubijena na nasipu, već da je njeno telo doneto u kanal. Zbog konfiguracije terena nemoguće je da niko nije primetio otmicu i ubistvo devojke - dodao sagovornik Kurira.Kriminolog Dobrivoje Radovanović kaže da ima različitih vrsta ubistava, kao i ubica, a neki od njih vole da se nakon zločina eksponiraju.- Ima serijskih ubica koji se vraćaju na mesto zločina i prate istragu iz čiste radoznalosti, ne plašeći se da će biti otkriveni. Postoje tipovi ubica koji rado provociraju istražitelje, rado ih upućuju na pogrešnu stranu, a postoji čak i onaj tip ubice koji pomaže istrazi da dođe do njega jer želi da bude otkriven zbog osećaja krivice koji ima - kaže Radovanović.

Profil zločinca Ubica ima kompleks niže vrednosti PSIHOLOG: PSIHOPATE NIKADA NE POMERAJU LEŠPsiholog Milan Kostić smatra da postoje dva profila ubice koji je mogao da ubije Jelenu Krsmanović.- U prvom slučaju reč bi bila o psihopati. To je osoba koja je agresivna, brutalna, sprovodi potrebe bez obaziranja na druge ljude. Oni reaguju trenutno, impulsivno - priča Kostić. Druga mogućnost ukazuje na to da je pevačica ubijena iz strasti.- Ubica se na zločin odlučuje zbog ljubomore. Ubica se oseća inferiorno i ima kompleks niže vrednosti - rekao je Kostić. Psiholog smatra da je slučaj Jelene Krsmanović veoma interesantan.- Veoma retko se dešava da telo bude pomereno sa samog mesta ubistva jer to komplikuje stvari zločincima. Psihopate nemaju potrebu da premeštaju leš jer oni napadaju na prostoru gde ih niko ne zna ili nema očevidaca - ispričao je psiholog.

http://www.kurir.rs/crna-hronika/nestala-zena-u-crvenki-otisla-da-trci-i-nije-se-vratila-clanak-2202383

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track